Wekelijks zetten we bij indebuurt een asieldier uit het Haags Dierencentrum in het zonnetje in de hoop op een nieuwe baas. Deze week: kater Kokinoo.

Kokinoo betekent ‘rood’ in het Grieks en dat is deze kater! In 2017 is ‘Koek’ (8) voor de eerste keer in het asiel terecht gekomen. Gevonden op straat met vieze oren, een afgebroken hoektand en ongecastreerd. Al snel bleek hij ook last te hebben van blaasgruis. Toen alles was verholpen, werd hij gelukkig snel geadopteerd.

Afstand doen van Koek

Helaas kregen we in 2022 een telefoontje van de eigenaren van ‘Koek’: Kokinoo had de eigenaresse meerdere keren achter elkaar gebeten en gekrabbeld. Om de een of andere reden viel Koek na 4,5 jaar opeens aan. De eigenaren hebben hem door de dierenarts laten nakijken of hij misschien ergens pijn had waardoor hij veranderde in gedrag. Ook hebben zij een gedragstherapeut ingeschakeld. Helaas was het toch geen goede situatie voor Kokinoo en hebben ze met pijn in hun hart afstand gedaan van Koek.

Kokinoo houdt van eten, helaas een beetje te veel, dus hij krijgt maar een beetje van zijn speciale dieetvoer voor blaasgruis. Hij vindt het heerlijk om in de buurt van mensen te zijn, maar wil niet de hele tijd geaaid worden. Een aai is heerlijk en hij geeft duidelijk aan als hij er genoeg van heeft. Koek vindt het leuk om te spelen, ook om verstoppertje te spelen! Hij komt dan van achter iets op je af en geeft een tik tegen je benen.

Lekker zonnebaden

Verder houdt Kokinoo ervan om lekker in de tuin te liggen, beschut tegen de wind maar lekker in het zonnetje. Daar drinkt hij ook het liefste (of uit de kraan), dat is natuurlijk veel lekkerder dan uit zo’n waterbakje. Kokinoo heeft liever geen andere katten in zijn omgeving. Dat zou ook de reden kunnen zijn van het aanvallen. Dus een katvrije buurt zou fijn voor hem zijn.

We snappen dat we best veel vragen, Koek kan niet overweg met katten, niet met honden, niet geschikt voor een gezin met kinderen onder de 16 jaar, heeft speciale brokjes nodig en kan niet wonen in een huis zonder tuin, want heel vroeger was hij een straatmadelief. En juist omdat het lastig is om voor hem het juiste thuis te vinden met personeel dat ervaring heeft met katten, plaatsen wij hem in deze rubriek. Je weet toch nooit… Zijn jullie DE familie voor Kookino en kunnen jullie hem alles bieden? Mail dan snel naar [email protected]

Stichting Haags Dierencentrum

Lozerlaan 595, 2544 MC Den Haag

Nu gesloten

Meer informatie

We zochten nog veel meer voor je uit…

Author

Comments are closed.