Ruim 46 jaar geleden werd Jasmijn geboren in Den Haag, waar ze nu nog woont met haar twee katten Kebab & Ziggy en hond Nera. Samen met haar hond wandelt ze heel Den Haag door en haar favoriete plekken deelt ze graag met ons.

Over Jasmijn en Nera

“Ik ben Jasmijn, ruim 46 jaar geleden geboren in Den Haag, waar ik tot op heden woon en werk. Helaas heb ik geen kinderen gekregen, maar gelukkig wel hele leuke huisgenootjes die zorgen voor veel gezelligheid en liefde.

Kater Kebab (11) en poes Ziggy (2) zijn enorme knuffels, maar gaan lekker hun eigen gangetje. Hond Nera (4) is minstens net zo’n groot knuffelbeest, heel aanhankelijk en een enorme steun voor mij. Als puppy van 10 weken kwam zij, tijdens een hele zware periode, in mijn leven. Nera betekent kaars in het Hebreeuws, zij is ook echt mijn grote lichtpunt.” 

Swipe naar links om de favoriete plekken van Jasmijn en Nera in Den Haag te ontdekken >

Favorieten van Jasmijn
Foto: Jasmijn van der Most van Spijk

Favoriete plek in Den Haag met Nera

“Nera en ik maken bijna dagelijks een wandeling door het bos, over het strand of over de begraafplaats. Ik woon naast Nieuw Eykenduinen en om de hoek bij Oud Eik en Duinen. Deze laatste is een bijzonder mooie begraafplaats, het wordt ook wel het Père Lachaise van Nederland genoemd. Het is een prachtige plek, waar de ruïne van een kapel uit 1247 getuigt van een rijke geschiedenis.” 

Favorieten van Jasmijn
Foto: Jasmijn van der Most van Spijk

Strandwandelingen

“Wij hebben het geluk dat ons huis precies op hoogte ligt van het hondenstrand, dus het hele jaar door kunnen wij binnen no time terecht tussen strandopgang 9 en 10. Vanaf 1 oktober tot en met 15 mei zijn wij samen weer welkom op het hele strand. Ideaal is strandopgang 12 omdat je daar vanaf de parkeerplaats direct het strand op loopt. Nera trekt nogal, en dan lekker wandelen tot wij er genoeg van hebben.” 

Favorieten van Jasmijn
Foto: Jasmijn van der Most van Spijk

Diervriendelijke restaurants en cafés

“Bistro Berg en Dal in de bosjes van Pex is een heerlijk plekje waar je je zo in Frankrijk waant. En zodra de strandtenten weer staan, kom ik graag bij de Kwartel. Daar kom ik van kinds af aan, sterker nog daar op het strand leerden mijn ouders elkaar kennen.”

Favorieten van Jasmijn
Foto: Jasmijn van der Most van Spijk

Strandpaviljoen De Kwartel

Strandslag 9, 2583ZZ Den Haag

Nu geopend

Meer informatie

Mooiste park in Den Haag

“Wij gaan wekelijks naar de bosjes van Poot, Pex en Meer en Bos, heerlijk zoveel groen in de buurt. Een echt uitje is het als wij naar de Bosjes van Zanen gaan, het hondenbos gelegen naast Landgoed Clingendael. Het is hier heel divers en ik verwonder mij iedere keer over de schoonheid van dit gebied.” 

Favorieten van Jasmijn
Foto: Jasmijn van der Most van Spijk

Favoriete wijk

“Mijn favoriete wijk om te wandelen is mijn eigen wijk, de Heesterbuurt. Voor het losloopgebied met hondenveldje hoef ik alleen de Mient over te steken, als het daar erg modderig is wandelen wij langs de kinderboerderij of over één van de begraafplaatsen. Het is wel een heel klein wijkje, misschien kan ik beter zeggen dat stadsdeel Segbroek mijn favoriet is.”

Favorieten van Jasmijn
Foto: Jasmijn van der Most van Spijk

We zochten nog veel meer voor je uit…

Comments are closed.