De boeken, films en games die je bij de Haagse bibliotheken ophaalt, die leen je. In de maand november is dat anders: je krijgt een boek cadeau. Helemaal gratis en voor niets. Hoe het werkt en om welk boek het gaat? Dat lees je hier.

Het uitdelen van gratis boeken is niet nieuw, bibliotheken door het hele land doen dat al jaren één maand in het jaar. “In november leest heel Nederland tijdens Heel Nederland Leest hetzelfde boek”, vertelt een medewerker van de bibliotheek. “De campagne is bedacht door de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek, om meer Nederlanders aan het lezen te krijgen.”

Dit boek haal je gratis op

Het boek dat je vanaf woensdag 1 november gratis mag ophalen bij de bibliotheek in Den Haag heeft de titel Sonny Boy. Klinkt dat bekend? Goed mogelijk, het boek van Annejet van der Zijl won verschillende prijzen en werd in 2011 verfilmd. Het verhaal gaat over de Surinaamse Waldemar en de Hollandse Rika, hun verboden liefde en de Tweede Wereldoorlog die uitbreekt. Een groot deel van het verhaal speelt in Den Haag.

Om het boek te lezen hoef je geen lid te zijn van de bibliotheek. “Leden én bezoekers kunnen in de maand november een gratis exemplaar van Sonny Boy ophalen, maar op is op.”

We zochten nog veel meer voor je uit…

Author

Comments are closed.