Het weekend breekt bijna aan en dat betekent tijd voor leuke activiteiten. Je hoeft je niet te vervelen in onze stad, want er is genoeg te doen! Zo wordt er deze zaterdag op veel plekken Halloween gevierd en verschijnen er Disneyfiguren bij Palace Promenade Scheveningen. Lees hieronder alle Haagse weekendtips.

Nacht van de Nacht

Ben jij een inwoner die van het donker houdt? Dan is de Nacht van de Nacht echt iets voor jou! Het doel van deze nacht is bewustwording van de lichtvervuiling in Nederland, en dat probeert de Natuur en Milieufederatie te creëren door activiteiten in het donker. Op zaterdag 28 oktober kun je voor vijf euro bij de sterrenwacht in Rijswijk komen kijken naar de sterren. Tussen 20.00 en 22.00 uur zal een deel van de stadsverlichting uitgeschakeld worden om de hemellichamen goed te kunnen zien.

Lees hier meer over de tijden van de activiteiten.

Boekenmarkt

Op zaterdag 28 oktober tussen 10.30 en 15.00 uur is er een boeken- en rommelmarkt bij Anglican Church of St. John and St. Philip. Er wordt een groot assortiment aan tweedehands boeken aangeboden en ook voor rommeltjes ben je hier aan het juiste adres. Na het shoppen kun je nog genieten van een kop thee of koffie met gebak en dat allemaal voor een klein prijsje.

Meer informatie over de markt vind je hier.

Halloween

Aankomende dinsdag is het officieel Halloween. Toch worden de meeste activiteiten zaterdag 28 oktober gepland, zodat ook alle kinderen volop mee kunnen genieten van al het engs. In Den Haag zijn dit weekend vele halloweenactiviteiten te beleven en wij hebben er een aantal voor je op een rij gezet:

Disney in Palace

Vanaf zaterdag 28 oktober kun Disneyfiguren gaan tegenkomen in Palace Promenade Scheveningen. Je kan niet alleen op de foto met Mini Mouse, Mickey Mouse, Goofy en Olaf, maar je kan ook een reis naar Disneyland Parijs winnen. Het enige wat je hoeft te doen om kans te maken op deze prijs, is een bedrag van vijftien euro besteden in de Palace Promenade. De kassabon moet je vervolgens uploaden in een app en daarna is het afwachten geblazen.

Lees hier meer informatie.

MC mindgames

Dit jaar viert Den Haag dat Escher 125 jaar geleden is geboren. Vandaar dat er gedurende het hele jaar bijzondere projecten plaatsvinden. Deze bijzondere ‘belevingskamers’ zijn gratis te bezoeken tot en met zondag 29 oktober, dus dit weekend is je laatste kans!

Lees hieronder meer over dit evenement.

Openstelling Japanse tuin

De Japanse tuin op landgoed Clingendael is in de herfst echt prachtig! De bijzondere tuin is dit weekend voor de laatste keer open van 10.00 tot 16.00 uur. Het eerstvolgende moment dat je de bijzondere plek weer kunt bezoeken is rond het voorjaar. Toegang tot de tuin is gratis en houd er rekening mee dat kinderwagens even buiten moeten wachten.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van indebuurt Den Haag en blijf op de hoogte van alles over en rondom Den Haag.

Anderen lezen nu

Fundaparel: hoekhuis op loopafstand van Scheveningse strand met een bijzondere inrichting

Lees meer

Comments are closed.