Een van de bekendste sportwinkels van Den Haag, AJ Sports aan de Dierenselaan houdt na 80 jaar op te bestaan. De huidige eigenaar heeft er 48 jaar gewerkt en vindt het mooi geweest.

Veel Hagenaars kennen AJ Sports wel. Sportverenigingen stuurden hun leden richting de Dierenselaan voor hun sporttenue. Maar ‘Mister AJ’ Frits Lubout gaat met pensioen en sluit de deuren definitief.

Bekende sportzaak

Tachtig jaar geleden begon AJ Sports aan de Dierenselaan 47. De sportwinkel kreeg de eerste letters mee van de namen van oprichters Anton en Johannes. Frits kwam te werken in de bekende Haagse sportwinkel en nam in 1976 de winkel over.

Haags begrip

“De winkel is een begrip”, laat Frits weten. “De naam is nu goed en ik wil graag op het hoogtepunt stoppen. Als de winkel overgenomen zou worden, weet je maar nooit of de naam nog dezelfde klank blijft behouden.”

Aanstaande zondag 29 oktober is de laatste dag dat de winkel geopend is. Tot die tijd houdt de winkel uitverkoop. Voor zowel sportschoenen, kledinghangers, als de winkelinrichting kun je nu nog binnenlopen. En Frits? Die gaat lekker genieten van tijd met zijn (klein)kinderen en vrouw. Geniet ervan!

We zochten nog veel meer voor je uit…

Comments are closed.