Een opvallende nieuwe zaak in Den Haag, By Ami opende afgelopen week de deuren aan de Prinsestraat. De bistro lijkt rechtstreeks uit de film Avatar te komen; overal zijn gekleurde planten, beestjes en lichtjes te vinden en… je kunt er nog eten ook. Wij testte het uit.

Naast dineren en borrelen met cocktails, kun e bij het nieuwste restaurant aan de Prinsestraat ook terecht voor de lunch. Op uitnodiging van By Ami kregen we heel wat te proeven.

Felle kleurtjes en veel fruit

Bij binnenkomst in het ruime pand grijpen mijn date en ik direct onze mobiel: dit wordt er een voor Instagram! Overal in de ruimte knalt de kleur je tegemoet. Planten, vlinders, bloemen en bijzondere objecten vullen de muren, pilaren ne het plafond. Wij nemen plaats aan een gezellig gekleurde tafel.

De tekst gaat verder onder de foto’s>>>

Bij By Ami kun je ervoor kiezen aan ‘shared dining’ te doen of je gerechtje lekker in je eentje op te peuzelen. Wij kiezen voor een vrolijk gekleurde cocktail en drie gerechten om te delen.

Cocktails voor de lunch

De cocktails komen al snel. De Spicy Mango Margarita (14,75 euro) is wat de naam al doet vermoeden: spicy! Naar mijn smaak ietsje te heet, maar stiekem (met kleine slokjes) wel lekker dor de zoete mango. Helemaal zoet, maar niet té, is de Foaming Flamingo (13,75 euro). Deze vegan cocktail drinkt lekker weg en heeft eetbare bloemen ter decoratie.

De tekst gaat verder onder de foto’s>>>

Dan wordt de lunch geserveerd. De Dragon fruit smoothie bowl (13,50 euro) met dragon fruit puree, banaan, kokos, huisgemaakte granola (volgens ons waren het oreo koekjes) en veel fruit was knalroze en heel romig, waardoor we dachten dat de yoghurt extra opgeklopt was. Dat bleek dus puree van dragon fruit. Het gerecht is flink zoet en ‘chewy’, maar dat beviel ons eigenlijk erg goed. Voor zo’n ontbijtje (de hele dag te bestellen) kun je ons elke dag wel wakker maken.

Ook genoten we van naanbrood met tonijn (de Naan Bread Melted Tuna a 13,50 euro). Dit gerecht zag er ook prachtig uit en was smaakvol en zout zoals je verwacht bij een goed tuna melt. De Chicken with an Injection (14,95 euro) met krokante stukken kipfilet op een bruine brioche bol was smaakvol en grappig doordat de smashed avocado in een injectiespuit wordt opgediend. Ook dit bord zag er prachtig uit door de hoeveelheid aan divers gekleurde groenten en fruit.

Vingers aflikken

Als ’toetje’ nemen we beiden nog een alcoholvrije cocktail. De Ami’s Clover Club (9,50 euro) is heerlijk romig en zoet en heeft gezellige hartjes. Heel kleurrijk door kleur afgevende bloemetjes is de Butterfly Mojito (9 euro). Die laatste smaakte door de veelheid aan smaak bij de lunchgerechten helaas wat minder zoet dan we hadden gehoopt.

Ons eindoordeel bij dit nieuwe restaurant is, dat je hier zeker met je camera heen moet gaan, omdat overal wat te zien valt. Van je bord tot het plafond. Het eten is letterlijk om je vingers bij af te likken, niet alleen door de smaak, maar ook omdat veel van de hapjes nou eenmaal makkelijker en praktischer met je handen op te pakken zijn, dan met bestek. Voor mensen die dat niet willen; gebruik een servetje.

By Ami is te vinden aan de Prinsestraat 5a Den Haag en geopend alle dagen (behalve woensdag) van 11: 00 uur tot 23: 00 uur.

We zochten nog veel meer voor je uit…

Comments are closed.