In 2021 startte Megan (26) als accountmanager bij DPG Media. Ze werkt met een jong én dynamisch team. “Het leukste vind ik dat ik met veel verschillende klanten te maken heb en mijn creativiteit erin kwijt kan.” DPG Media is op zoek naar meer enthousiaste accountmanagers. Iets voor jou?

Megan had nog geen ervaring als accountmanager, maar ze durfde een sprong in het diepe te wagen. Dat is een goede keus geweest. Ze vertelt: “In mijn vorige baan miste ik het klantcontact. Dat heb ik nu wel. Je bouwt een band met klanten op.”

Warm ontvangen

Megan stuurde haar sollicitatiebrief op en de volgende ochtend werd ze al gebeld of ze langs kon komen. “Dat verliep allemaal heel soepel en snel.” Dat ze geen ervaring had, was absoluut geen probleem. “Het meeste leer je natuurlijk in de praktijk. En daarnaast kwam ik in een team met veel fijne collega’s. Iedereen staat voor elkaar klaar.”

Ze kwam in een warm bad terecht. Naast dat het team haar hielp, wordt er DPG breed ook veel aandacht besteed aan nieuwe collega’s. Megan: “Tijdens de onboarding leer je van alles over het bedrijf en over de producten die we hebben. In je eerste weken leer je DPG dus echt goed kennen.”

Jouw eigen sausje

Na de onboarding mocht Megan meteen beginnen. “Natuurlijk is dat in het begin best spannend”, vertelt ze. “Maar wees niet bang! Je gaat mee naar afspraken van collega’s en daar ervaar je hoe salesgesprekken worden gevoerd. Daar mag je mee doen wat je wil: je bent vrij om je eigen sausje eroverheen te gooien. Dat maakt het authentiek en dan gaat zo’n gesprek vanzelf.”

Ondernemers uit de buurt

Megan vindt het leuk om met marketing en media bezig te zijn. Daarnaast was er nog iets wat haar aantrok in het werk: “Ik kon aan de slag in de buurt van mijn woonplaats. Dat ervaar ik als een enorm pluspunt. Ik kende sommige ondernemers al en belangrijker nog: ik ken de mentaliteit. Dat zorgt ervoor dat je sneller een klik hebt.”

Het bedrijf gaat mee met de tijd

Inmiddels gaat Megan al ruim 2 jaar met veel plezier naar haar werk. Is het nog nét zo leuk als bij de start? “Het heeft mijn eigen verwachtingen overtroffen”, zegt ze. “Het is echt gaaf om bij zo’n groot bedrijf te werken. DPG gaat mee met de tijd. Het bedrijf blijft zich ontwikkelen en daardoor blijf je zelf ook leren.”

Lees verder onder de foto >

Dat ziet er gezellig uit! | Foto: DPG Media

“Er zijn nóg meer voordelen!” zegt Megan lachend. “Je krijgt een auto van de zaak én er worden veel toffe feestjes georganiseerd. Daardoor krijg je ook snel een goede band met collega’s, want je maakt leuke dingen met elkaar mee.” Leuk om te weten: bij het vorige feest heeft, onder andere, Flemming en DJ La Fuente opgetreden.

Iets voor jou?

Als je begint bij DPG Media, word je een echte mediamaker. Volgens Megan is het belangrijk dat je leergierig bent. “De mediawereld verandert snel. Daar moet je op in kunnen spelen.”

Een vlotte babbel hebben, flexibel zijn én een teamplayer zijn: het zijn belangrijke eigenschappen waar een accountmanager over moet beschikken. Megan: “Maak het uitdagend voor jezelf en durf out of the box te denken.” Ze geeft nog een laatste tip: “Twijfel je? Doe het gewoon! Het bedrijf staat voor iedereen open.”

Megan heeft nog een tip voor toekomstige sollicitanten: “Doe het gewoon. Ze staan echt open voor iedereen en je leert veel.” Gaat van het bovenstaande jouw hart sneller kloppen? Solliciteer dan direct bij DPG Media. Wie weet word jij de collega van Megan en ga jij ook met veel plezier naar je werk.

Comments are closed.