Taxibus van Connexxion. Foto: Connexxion

Volgens het Bredase college van burgemeester en wethouders (B&W) zijn de eerste ‘kleine verbeteringen’ in het leerlingenvervoer zichtbaar. Dat schrijft onderwijswethouder Arjen van Drunen in een brief aan de gemeenteraad. Zo zijn er inmiddels twaalf chauffeurs aangenomen, die via het Werkgeversservicepunt (WSP) bij Connexxion zijn aangedragen.

“Zij hebben de training doorlopen, voldoen aan de gestelde voorwaarden en zijn op 23 oktober (maandag) gestart”, zegt Van Drunen daarover. “Deze uitbreiding gaat Connexxion helpen om afgesproken tijdstippen van halen en brengen beter na te komen en de wachtlijst stap voor stap te gaan wegwerken”, aldus de Bredase onderwijswethouder.

Naast de werving van nieuwe chauffeurs, heeft verantwoordelijk vervoerder Connexxion ook afspraken gemaakt met twee zzp’ers. “Zij worden nu ingezet voor het leerlingenvervoer. Tenminste één nieuwe onderaannemer gaat leerlingen rijden voor Connexxion.” Volgens het college blijkt het inzetten van onderaannemers de praktijk vaak lastig, omdat ook bij deze bedrijven sprake is van een personeelstekort.

Financiële regeling De gemeente Breda heeft tevens een financiële regeling voor zelf gereden kilometers in het leven geroepen. “Ouders die zelf gereden hebben kunnen hier sinds 9 oktober, met terugwerkende kracht vanaf het begin van het schooljaar, gebruik van maken. Voor de regeling houden we een kilometervergoeding van 0,21 euro per kilometer aan.” In de eerste week ontving de gemeente maar liefst 42 vergoedingsaanvragen.

Tot slot laat Van Drunen weten dat op donderdag 12 oktober een gesprek tussen hem en de directie van Connexxion heeft plaatsgevonden. “In dit gesprek is Connexxion verzocht om een dashboard te maken waarin realtime de ontwikkelingen in het leerlingenvervoer zichtbaar zijn, zodat tijdig kan worden bijgestuurd. Ook moet in het dashboard aandacht zijn voor de klachtenafhandeling.”

Ingebrekeinstelling Connexxion heeft tot 1 november de tijd om de problemen in het leerlingenvervoer op te lossen. In de vorige brief die Van Drunen begin deze maand naar de gemeenteraad stuurde, deelde de onderwijswethouder mede dat hij Connexxion mondeling in gebreke heeft gesteld. Op 6 oktober heeft de PvdA-bewindsman hiervan een ontvangstbevestiging ontvangen.

“We zijn blij om te zien dat de eerste kleine verbeteringen zichtbaar zijn”, aldus Van Drunen. “Dit betekent echter niet dat onze aandacht mag verslappen. Daarom blijven we ons intensief inzetten om Connexxion te helpen. Dat blijven we doen tot dat elk kind in Breda weer kan rekenen op betrouwbaar en kwalitatief leerlingenvervoer van en naar school”, zo besluit de onderwijswethouder.

De huidige staat van het doelgroepenvervoer vormt een belangrijk topic tijdens het Nationaal Congres Contractvervoer, dat op 15 november plaatsvindt in de Jaarbeurs. Samen met de branche kijken we naar oplossingen en kansen. Het congres bijwonen? Meld je dan hier aan.

Lees ook:

Bredaas college: geen kant-en-klare oplossingen voor leerlingenvervoer SP Breda: Connexxion kan problemen niet aan, gemeente moet ingrijpen D66 Breda: ‘Leerlingenvervoer verloopt niet zo vlot als gehoopt’ U las zojuist één van de gratis premium artikelen Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Author

Comments are closed.