Nog even en dan komt de pakjesboot weer vanuit Spanje naar Nederland. 18 november wordt de Sint met z’n kleurrijke pieten verwacht in de haven van Scheveningen. Zijn reis volgen? Vanaf 13 november is het Sinterklaasjournaal elke avond om 18.00 uur op NPO3. Nadat de Sint is aangekomen maakt hij verschillende tochten door Den Haag. Wij hebben er een aantal op een rij gezet.

Heb je informatie over een intocht in Den Haag die hier niet bij staat? Stuur ons een mail met tekst en foto: [email protected].

Scheveningen

Zaterdag 18 november 2023 komt Sinterklaas met zijn pieten voor de 76e keer aan in de haven van Scheveningen. Om 11.15 uur wordt de pakjesboot 070 in de haven verwacht om 12.00 uur begint de intocht.

Foto Anneke Ruys

Loosduinen

Op zaterdag 25 november is de intocht van Sinterklaas en zijn pieten in Loosduinen. Even na 12.00 uur komt de Sint aan met de boot bij de molen en het museum. Hij wordt hierbij begeleid door een pietenband. Vandaar gaat hij te voet naar het winkelcentrum en vervolgens vinden er op het plein een aantal activiteiten plaats.

Uiteraard kunnen de kinderen met de Sint op de foto en ook doet hij een rondje winkelcentrum.

Sinterklaas bij de Loosduinse Molen. Foto indebuurt

Vruchtenbuurt

Pak je agenda er maar even bij, zaterdag 2 december komt Sinterklaas naar de Vruchtenbuurt. Samen met zijn pietenteam en – band maakt hij een rondje door de Vlierboomstraat en Appelstraat. Sinterklaas is er van 11.00 tot 16.00 uur.

Sinterklaas Vruchtenbuurt

Leidschendam/Voorburg

Op 18 november komt Sinterklaas om 10.00 uur aan in de sluis van Leidschendam. En de pietenband staat dan al even te spelen! Als Sinterklaas is aangekomen, wandelt hij samen met zijn pieten via het Damplein richting de Damlaan. Vanaf het grote podium zal Lakei Piet om 11 uur beginnen met een gezellige pietenparty.

Daarna is het tijd voor Sinterklaas om te vertrekken naar de boot om door te varen naar de Huygenshaven in Voorburg, dichtbij de Kerkbrug. Via de Kerkstraat loopt hij daarna naar het grote podium in de Herenstraat.

We zetten het nog even voor je op een rijtje:

9.45 uur: start optreden pietenorkest

10.00 uur: aankomst Sinterklaas sluis Leidschendam

11.00 uur: start Pietenparty grote podium Damlaan

11.30 uur: aankomst Sinterklaas grote podium, welkom door (loco)burgemeester

12.15 uur: einde programma Damlaan

12.45 uur: start optreden Pietenorkest

13.00 uur: aankomst Sinterklaas Huygenshaven Voorburg

13.30 uur: start feest podium Herenstraat, welkom door (loco)Burgemeester

14.30 uur: aankomst Sinterklaas podium

15.30 uur: einde programma

Wassenaar

Op zondag 19 november meert de Sint om 13.20 uur aan in de haven van Wassenaar. Via een rijtoer per koets gaat hij naar het Evenementenplein. Hier kunnen alle kinderen gratis op de foto met Sinterklaas. 

Sinterklaas in wassenaar

Rijswijk

Nadat Sinterklaas op 18 november voet aan wal reist hij door naar Rijswijk. Daar ontvangt burgemeester Huri Sahin de Goedheiligman waarna er een rondrit is. De stoet trekt onder andere door Oud Rijswijk en De Bogaard.

Foto ANP

Westland

Sinterklaas maakt 18 en 25 november tochten door Westland, hij komt langs alle kernen. Nog niet van alle dorpen is er informatie, we vullen dit bericht nog aan.

Op zaterdag 18 november komt de Sint naar Poeldijk. Om 13.00 uur komt hij aan in het haventje aan de Rijsenburgerweg daarna is er een tocht naar de Veiling waar om 14.00 uur een pietendisco is.

Zaterdag 25 november komt Sinterklaas naar Wateringen en ’s -Gravenzande.

Vrolijk GIF by de Wannebiezz - Find & Share on GIPHY

We zochten nog veel meer voor je uit…

Comments are closed.