Het weekend begint bijna en dat betekent maar één ding: tijd om plannen te maken. Nog geen idee wat je gaat doen? Geen probleem, wij helpen graag! Deze dingen doe je dit weekend in Den Haag.

Feest in de Straet

Op zaterdag 21 oktober om 12.00 uur is het feest in de Keizerstraat. De werkzaamheden aan de straat zijn eindelijk voorbij en dat wordt goed gevierd. Er zijn liveacts en straatmuzikanten aanwezig, en daarnaast maak je kans op mooie prijzen. Op vertoon van een kassabon uit de Keizerstraat mag je een ballon prikken en daar zit een verrassing in. Spannend!

Japanse tuin openstelling

De Japanse tuin op landgoed Clingendael is in de herfst echt prachtig! De bijzondere tuin is vanaf zaterdag 14 tot en met zondag 29 oktober elke dag van 10.00 tot 16.00 uur open. Je kunt gratis een kijkje nemen. Let op: de kinderwagen moet buiten het hek blijven.

Masterclass striptekenen

Kinderen ontwerpen dit weekend onder begeleiding van stripheldmaker Renate Stüger een eigen stipheld. Op zondag 22 oktober geeft de tekenaar in de centrale bibliotheek van Den Haag een masterclass over het maken van een eigen strip. Waar wordt jouw superheld in de ochtend wakker? In welk huis beleeft jouw held de gekste avonturen? Of wat maakt jouw superheld mee op een vrije dag? Je kind leert dit allemaal tijdens deze workshop.

De workshop duurt van 10.30 tot 11.30 uur en het is gratis. Reserveren is verplicht.

Stoffenbeurs

Maak jij het liefst je kleding zelf? Dan is de stoffenbeurs die aankomende zondag 22 oktober op het Lange Voorhout staat echt iets voor jou! Je koopt er interieurstoffen, fournituren, patronen, modevakbladen, accessoires en meer. Alles voor jouw hobby vind je hier. De beurs duurt van 10.00 tot 16.30 uur en de entree is gratis.

Festival de Betovering

Tijdens de herfstvakantie; van 14 t/m 22 oktober 2023, staat theater Amare in het teken van festival de Betovering. Dit internationale kunstfestival voor kinderen tot 12 jaar. Er zijn een heleboel voorstellingen te zien, van een musical tot een poppenshow. Ook kunnen kinderen deelnemen aan workshops zoals je eigen kleding maken en kunst van vuilnis.

Bekijk het hele programma op de website van De Betovering.

Happy Halloween in Drievliet

Attractiepark Drievliet staat in teken van Halloween. Tot en met zondag 22 oktober lopen er spoken en heksen rond. Er is een halloweenmarkt waar kinderen onder andere van een pompoen een lantaren kunnen maken. Verder is het restaurant omgetoverd tot griezelrestaurant met heksenmenu en er is een spookmuseum. De oudere bezoekers kunnen tot in de late uurtjes blijven, want dan komen de griezels pas echt tot leven.

Tickets kosten 25,50 euro en je koopt ze hier.

Circus Hollandia

Circusfans opgelet! Van vrijdag 13 tot en met zondag 22 oktober staat Circus Hollandia in het Zuiderpark. De rode draad van de voorstelling is natuurlijk de circusmascotte: olifant Bubbels! Verwacht een combinatie van humor, spektakel, licht, muziek en acts.

Tickets koop je hier.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van indebuurt Den Haag en blijf op de hoogte van alles over en rondom Den Haag.

Royal Christmas Fair Den Haag. Foto Frank Jansen AD

Anderen lezen nu

Doen deze winter in Den Haag: van kerstmarkt tot circus

Lees meer

Comments are closed.