Hasan Gungormez in zijn taxi. Foto: RTC

Floor Wijnen is Hasan Gungormez, taxichauffeur bij RTC, eeuwig dankbaar. Afgelopen zaterdag hielp hij Floor namelijk bij de zoektocht naar haar demente moeder, die op de betreffende avond werd vermist. “Ondanks mijn paniek bleef hij rustig.”

Het personeel van het verzorgingshuis waar de moeder van Floor woont, kwam er zaterdagavond achter dat ze niet thuis was. “Ze was nog een rondje lopen na het eten. Terwijl de andere dementerenden na een kwartier terug waren, was mijn moeder doorgelopen”, beschrijft Floor de situatie.

Paniek “Rond 21.30 uur belde ik RTC voor een taxi om mij zo snel mogelijk van Schiedam naar Hillegersberg te brengen, zodat ik mee kon helpen zoeken. Mijn moeder was toen meer dan twee uur vermist. Ze liep helemaal alleen buiten in het donker zonder jas, niet wetende waar ze naartoe moest.”

Op een gegeven moment kreeg Floor taxichauffeur Hasan aan de lijn. “Hij belde dat hij eraan kwam en hoorde meteen hoe dringend de situatie was. Ondanks mijn paniek bleef hij rustig en reed mij zo snel mogelijk naar Hillegersberg. Terwijl ik bezorgd aan de lijn hing met de politie, dacht Hasan met mij mee en stelde mij gerust. Hij zette na verloop van tijd zelfs de meter uit en bood aan om mij met zijn taxi rond te rijden, totdat we mijn moeder zouden vinden. Daarnaast heeft Hasan andere RTC-taxi’s, en zelfs taxi’s van St. Job, het signalement van mijn moeder doorgegeven. Ik ben hem daar ontzettend dankbaar voor.”

Emotioneel heftige uren Terugkijkend op de betreffende zaterdagavond, spreekt Floor over een verontrustende zoektocht. “We zijn kriskras door Hillegersberg gereden en hebben zoveel mogelijk mensen aangesproken. Ook hadden we overleg met de politie, die toen al met meerdere busjes, fietsen en zelfs een helikopter boven het Lage Bergse Bos aan het zoeken waren.”

De moeder van Floor werd uiteindelijk rond 23.00 uur bij de Kleiweg gesignaleerd, ter hoogte van de metrostation Melanchton. “De politie was uiteraard als eerste ter plaatse. Uiteindelijk mocht ik in het busje met mijn moeder meerijden. Hasan was zo betrokken en helder nadenkend om achter ons aan te rijden, want mijn tas lag nog in zijn taxi. Ik ben dolblij met zijn doortastendheid en warme menselijke reactie bij deze emotioneel heftige uren.”

Omhelzing Ook Hasan Gungormez is blij, vooral met de goede afloop. “Ik ben blij dat we haar uiteindelijk gevonden hebben”, blikt de RTC-chauffeur terug. “Floor was helemaal in tranen en erg verdrietig toen ik haar aantrof. Ik besloot mee te helpen met zoeken, zette de meter uit en belde een aantal taxicentrales.”

“Floor was enorm opgelucht toen haar moeder werd gevonden”, vervolgt Hasan zijn verhaal. “Ze omhelsde me, sprong daarna uit de taxi en rende naar haar moeder toe.” Niet alleen Floor is Gungormez enorm dankbaar, maar ook de politie. “Een politieagent gaf een hand en bedankte me voor de inzet. Ik ben blij dat ik mijn steentje heb kunnen bijdragen aan de goede afloop.”

Lees ook:

Taxiavonturen in Zweden: ‘Toen pakte hij ineens een shotgun uit zijn auto’ Taxichauffeur Henk Peek: ‘Optimist tot in de kist’ Touringcarondernemer Ton Schellings brengt kachels naar Kiev: ‘Directe hulp bieden’ U las zojuist één van de gratis premium artikelen Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Author

Comments are closed.