Heb jij altijd al in een Haagse villa willen wonen? Dan is dit je kans! Er staat een huis te koop in het Statenkwartier voor maar liefst drie miljoen euro. Geen kattenpis, maar daar krijg je wel een groot huis met een centrale ligging voor. Kijk je mee?

In de villa zijn veel oude details terug te vinden, zoals beeldhouwwerken, lantaarnpalen en schilderingen op het plafond. De woning werd gebouwd in 1903, is gerenoveerd in 2017 en bestaat nu uit een mix van oud en nieuw.

Aan luxe geen gebrek

Van de standbeelden aan de buitengevel tot de bijzondere plafonds: deze woning kun je zeker klassiek noemen. Er zijn openhaarden en in de hal is een groot glas-in-loodraam. Dat zijn details die verklappen dat dit huis eigenlijk heel oud is. De klassieke aspecten zijn behouden gebleven tijdens de renovatie, maar er zijn ook veel nieuwe, luxe details toegevoegd. Zo zijn de badkamers groot en hebben de meeste een losstaand ligbad.

Tekst gaat verder onder de foto’s >>

Foto: Funda
Foto: Funda

Nu denk je vast: “Deze villa kan bijna niet luxer!” Toch wel! In de tuin van deze gigantische woning staat namelijk een Afrikaanse buitenkeuken met een braai, vaatwasser, eettafel, koelkast, wateraansluiting en een heater. Kom maar op met die feestjes en alle visite, want in deze villa is ruimte genoeg.

Sharing is caring

Zo’n groot huis helemaal voor jezelf houden is bijna egoïstisch. De bovenste verdieping van deze villa kan ook wel een penthouse worden genoemd. Het extra huis heeft een eigen entree, een zonnige privétuin en parkeergelegenheid. Perfect voor je studerende kleindochter, ouder wordende moeder, je tienerdochter die graag op zichzelf wil wonen of je kunt het verhuren.

Let’s talk numbers

De vraagprijs van deze woning bedraagt 2.995.000 euro. Wat krijg je daarvoor terug? 667 vierkante meter woonruimte, twaalf kamers, vijf badkamers en een gigantische tuin. Je betaalt voor dit stulpje omgerekend 4490 euro per vierkante meter. 

De plaatjes

Benieuwd hoe het eruit ziet? Neem hier een kijkje:

Foto: Funda
Foto: Funda
Foto: Funda
Foto: Funda
Foto: Funda
Foto: Funda

Meer over wonen:

Comments are closed.