De herfstvakantie is begonnen in Den Haag! Kan je deze week nog zonder jas naar buiten of doet de herfst echt zijn intrede? “Het is fris oktoberweer met temperaturen die niet hoger uitkomen dan 11 tot 13 graden”, vertelt Floris Lafeber, meteoroloog bij WeerOnline.nl.

Volgens Floris zijn middagtemperaturen van rond de 15 graden gebruikelijk voor deze tijd van het jaar. Floris: “Ondanks de lage maxima is het met een warme jas in het zonnetje heerlijk weer om eropuit te trekken.”

Later in de week

Hoe warm het later in de week wordt, is nog onzeker. Volgens Floris houdt de wind zich over het algemeen rustig en komt de zon regelmatig tevoorschijn. Perfect weer om lekker een rondje te lopen door de Scheveningse Bosjes.

Kans op nachtvorst

Ben jij tijdens de vakantie van plan om ’s ochtends vroeg op pad te gaan? Houd dan rekening met koude ochtenden. Floris: “In de nachten kan het, vooral wanneer het breed opklaart en nauwelijks waait, flink afkoelen. Zo kan het kwik landinwaarts boven de grond dalen naar enkele graden. Aan de grond is kans op vorst.”

Author

Comments are closed.