Het wordt wel eens verward met Halloween, maar Dia de Muertos is een totaal ander feest. Sinds een aantal jaar wordt de Dag van de doden op de Grote Markt in Den Haag gevierd. Vrijdag 3 november 2023 worden De Zwarte Ruiter en September weer aangekleed met doodskoppen en bloemen.

Mexico, Latijns-Amerika, de Verenigde Staten en Filipijnen vieren op 1 en 2 november Dia de Muertos. Tijdens deze feestdag komen de zielen van de doden even terug op aarde.

Dag van de doden in Den Haag

Vrijdag 3 november wordt Dia de Muertos gevierd bij De Zwarte Ruiter en September aan de Grote Markt. Het restaurant wordt aangekleed met een doodskoppendecor en veel bloemen. De beste tequilas worden uit de kast gehaald, er worden Mexicaanse hapjes bereid en vier bands treden op waaronder een mariachi band. Verder worden in beide zaken een ofrenda (altaar) opgebouwd, waar gasten hun hun dierbare kunnen herdenken en attributen plaatsen.

Dia De Muertos Zwarte Ruiter

Het feest begint om 17.00 uur en entree is gratis. Oja, en op deze avond verschijn je niet in de dagelijkse kloffie.

Wat is Dia de Muertos?

In plaats van te treuren over dode gezinsleden, vinden veel Mexicanen dat je de doden moet herdenken met kleurrijke optochten en uitstapjes naar het familiegraf. Daarbij wordt eten en drinken aan de doden aangeboden en daarna genieten families en vrienden samen van de maaltijd.

Lees ook…

Comments are closed.