Schiphol verwacht in de herfstvakantie – vanaf 13 oktober tot en met 29 oktober – ongeveer 3,3 miljoen passagiers die via de luchthaven reizen. Dat is 25% meer dan tijdens de herfstvakantie van 2022. Op drukke dagen vertrekken er meer dan 70.000 passagiers. Uit cijfers van de luchthaven blijkt dat de populairste bestemmingen Londen, Barcelona, Dublin en Madrid zijn. 

De luchthaven adviseert reizigers om goed voorbereid naar Schiphol te komen en na te denken over hun kleding. Ondanks dat het najaarseizoen is begonnen, is het verstandig om kleding aan te trekken waarmee ze soepel door de controle gaan. Reizigers kunnen hierbij denken aan een trui zonder capuchon en lage schoenen. Een jas, blazer of vest mag mee in het vliegtuig, maar moet tijdens de securitycontrole uit. Meer informatie kunnen reizigers hier lezen. 

Reserveer een tijdslot voor de securitycontrole  

Ook in de herfstvakantie is het mogelijk om een tijdslot te reserveren voor de securitycontrole. Door gebruik te maken van een gereserveerd tijdslot, kunnen reizigers op een zelfgekozen moment door de securitycontrole. Hierdoor weten ze precies hoe laat ze bij de securitycontrole verwacht worden. Voor niet-Schengen bestemmingen wordt er rekening gehouden met de daaropvolgende grenscontrole. Het laatste tijdslot dat een passagier kan boeken is 90 minuten voor vertrek. Voor Schengen bestemmingen is dit 60 minuten.   

Author

Comments are closed.