Foto ter illustratie. Foto: iStock / Dusan Petkovic

Noot Personenvervoer werft momenteel nieuwe chauffeurs via onderaannemers en uitzendbureaus, om het leerlingenvervoer in Schiedam weer op de rit te krijgen. Dat meldt het college van burgemeester en wethouders (B&W) in een brief aan de Schiedamse gemeenteraad. Daarnaast voert de Edese personenvervoerder meerdere kwaliteitscontroles uit.

Het leerlingenvervoer in de gemeente Schiedam functioneert niet naar behoren. Sinds de start van het nieuwe schooljaar worden sommige kinderen structureel te laat opgehaald. “Het gaat hierbij niet om een kwartiertje”, zei Tineke Schotte-Rodenberg, gemeenteraadslid van Ouderen Partij Schiedam, eind vorige maand over de kwestie. Kinderen komen volgens haar soms tot wel twee uur te laat aan op school.

Ziekteverzuim Volgens het college van B&W kampt Noot sinds het begin van het schooljaar met diverse problemen, die worden veroorzaakt door personeelstekorten. “Dat is een breed maatschappelijk probleem”, zo leggen de verantwoordelijke beleidsbepalers de situatie uit. “Daarnaast is het ziekteverzuim hoger dan zij gewend zijn. Ook dit zorgt voor knelpunten bij het plannen van vervoer.”

In een poging dit probleem op te lossen, werft Noot momenteel nieuwe chauffeurs via onderaannemers en uitzendbureau’s. “Omdat zij met kwetsbare kinderen werken, gelden daarbij specifieke eisen. Kandidaten worden hierop gescreend”, aldus het college.

Kwaliteitscontroles Naast het werven van extra chauffeurs voert Noot op verschillende scholen extra kwaliteitscontroles uit. “Dit gebeurt zowel zichtbaar als onzichtbaar.” Volgens het college hebben de scholen en gemeente aanvullende afspraken gemaakt met Noot, waarmee het ophalen en brengen van leerlingen soepeler moet verlopen. “Chauffeurs blijven bijvoorbeeld wachten bij de taxi, tot een medewerker van school de leerlingen naar de bus brengt”, zo besluit het college.

Plaats hier uw vacature in de vacaturebank van TaxiPro.

Lees ook:

Leerlingenvervoer Schiedam op landelijke politieke agenda: VVD stelt Kamervragen Ouderenpartij springt in de bres voor leerlingenvervoer

Author

Comments are closed.