Den Haag heeft talloze leuke horeca hotspots, maar met een glutenallergie of -intolerantie kun je niet overal terecht. Op deze plekken kan je zonder zorgen aanschuiven en genieten van een heerlijk, glutenvrij diner. Eet smakelijk alvast!

Phonsawan

Een uitgebreide menukaart met achter elk gerecht informatie over de ingrediënten: we hebben het over de kaart van het Thaise restaurant Phonsawan. Ze geven bij elke maaltijd aan of er vis, vlees, gluten, sulfiet, soja, melk, selderij, noten of melk inzit. Ideaal als je een speciaal dieet volgt of als je allergisch bent.

Restaurant Phonsawan

Fluwelen Burgwal 11C, 2511 CH Den Haag

Nu gesloten

Meer informatie

Mammamia

Het personeel van restaurant Mammamia weten goed hoe ze glutenvrij moeten koken. Ze hebben op de menukaart duidelijk de ingrediënten aangegeven. Van bruschetta tot een pizza: bij dit restaurants is de keuze reuze.

Zebedeus

Bij Zebedeus houden ze rekening met een heleboel soorten allergieën en diëten, dus ook met een glutenvrij dieet. Je geniet hier van de lekkerste glutenvrije mosterdsoep, geroosterde bloemkool en taartjes.

Milú Bar & Restaurant

Veel maaltijden op de kaart van Bar & Restaurant Milú zijn glutenvrij. Alle gerechten zijn klein en perfect om te delen. Op de kaart vind je onder andere glutenvrije mosselen, risotto, zalm tiradito en panna cotta.

Athene Palace

Grieks eten is vaak veilig voor mensen met glutenallergie. Waar in Nederlandse marinades van vlees vaak gluten zitten, is dit bij de Griekse keuken niet zo. Bij Athene Palace serveren ze een hoop glutenvrije, Griekse gerechten. Ze hebben zelfs een speciale allergiekaart, waarbij elke maaltijd uit staat geschreven wat de ingrediënten zijn.

Jullie tips

Hebben we jouw favoriete, glutenvrije restaurant in Den Haag gemist? Mail dan naar [email protected] en wij voegen hem toe aan dit lijstje.

Surinaamse saotosoep | Foto: Lesley Hoevenaar

We zochten nog veel meer voor je uit…

Comments are closed.