Ken je Adea Chocolate aan de Laan van Meerdervoort? Achter deze smaakvolle chocolaterie schuilt een bijzonder verhaal van passie, toewijding en een onverwachte carrièreswitch.

Maak kennis met Tlalit, de vrouw achter Adea Chocolate, een voormalige topadvocate uit Manhattan die haar liefde voor chocolade heeft omgezet in een bloeiend bedrijf in onze stad.

Lees verder onder de foto >>>

Foto Suzanne Zijp

Van Manhattan naar Den Haag

Tlalit, oorspronkelijk afkomstig uit New York City, Manhattan, bracht jaren door als een gerespecteerde advocate in de juridische wereld. Ze besloot haar carrière in de Verenigde Staten achter zich te laten en haar geluk te beproeven in Nederland, waar ze al snel ontdekte dat haar passie elders lag: in chocolade.

Met haar juridische carrière achter zich, besloot Tlalit haar eigen chocolademerk, Adea Chocolate, te lanceren. De naam Adea is een samenvoeging van de initialen van haar vier kinderen, wat haar bedrijf nog persoonlijker maakt.

Lees verder onder de foto >>>

Foto Suzanne Zijp

Een uniek glutenvrij Chocolademerk

Wat Adea Chocolate onderscheidt van andere chocoladewinkels is de nadruk op kwaliteit, zowel in grondstoffen als in het productieproces. Tlalit heeft zich toegewijd aan het gebruik van minder olie en zorgt ervoor dat haar chocolade glutenvrij is, wat haar chocolade een uniek karakter geeft. “Het geheim van een goede bonbon is een dunne buitenkant en een flinke vulling,” verklapt ze.

Lees verder onder de foto’s >>>

Foto Suzanne Zijp
Foto Suzanne Zijp

Passie

Tlalit ziet zichzelf in de eerste plaats als chocolatier en pas daarna als ondernemer. Het is haar liefde voor chocolade die haar elke dag drijft, en ze voelt zich bevoorrecht dat ze haar passie tot haar beroep heeft kunnen maken. Voor Tlalit is het elke dag een avontuur om met chocolade te werken.

Foto Suzanne Zijp

Lokale Samenwerkingen en Kwaliteit

Tlalit is niet van plan haar zaak uit te breiden. Dat zou namelijk de kwaliteit niet ten goede komen als ze haar aandacht moet verdelen. Wel werkt ze samen met restaurants zoals Tommy’s en Zuurveen, waar ze op maat gemaakte chocolaatjes levert met hun eigen logo als dessert optie.

Adea Chocolate is open van dinsdag tot en met donderdag tussen 11.00 en 18.00 uur en op vrijdag en zaterdag van 10.30 uur tot 18.00 uur.

Lees ook…

Author

Comments are closed.