Persbericht

Gepubliceerd: 2 oktober 2023Laatste wijziging: 10 oktober 2023

De gemeenteraad van Den Haag organiseerde op zaterdag 30 september het NK zaalvoetbal voor gemeenteraadsleden. Teams uit 13 verschillende gemeentes deden mee aan de strijd om de Raadscup. Het is de tweede keer dat de Haagse gemeenteraad het voetbaltoernooi organiseerde. De vorige editie was in Almere.

Het team met Haagse politici in actie. Foto: Martijn Beekman De teams bestonden uit raadsleden, commissieleden, wethouders en medewerkers van de griffie. De deelnemende gemeenten zijn Amersfoort, Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Deventer, Eindhoven, Enschede, Haarlemmermeer, Heemskerk, Nijmegen, Tilburg, Utrecht en Zoetermeer. Het toernooi werd gewonnen door het team uit Amsterdam. Het Haagse team, bestaande uit politici van Hart voor Den Haag, D66, CDA en DENK, eindigde op de 7e plek.

Groepsfoto van het Haagse team. Foto: Martijn Beekman Bijzonder aan het toernooi is dat het team dat de Raadscup won, tevens een geldbedrag meeneemt naar huis voor een goed doel in de eigen gemeente. Alle deelnemende teams hebben bijgedragen aan het geldbedrag. De gemeente die het toernooi wint, organiseert ook de editie van het volgende jaar. Het volgende NK zaalvoetbal voor gemeenteraadsleden zal dus in Amsterdam plaatsvinden.

Author

Comments are closed.