De Haagse actrice Bo Maerten en haar vriendin Marijn Veltman houden voor de tweede keer een filmfestival in Den Haag. Tijdens de ‘Flora’s filmmarathon’ kun je genieten van arthouse en filmklassiekers in een pop-up bioscoop zoals de spannende Amerikaanse speelfilm The Menu en de Belgische speelfilm The Broken Circle Breakdown.

Vanaf woensdag 11 tot en met zondag 22 oktober is de clubzaal van Bar.Laak een bioscoopzaal voor de Flora’s filmmarathon. Ook is daar een pop-up restaurant waar je voor of na de film kunt eten en borrelen.

Barzaal

De club Bar.Laak, vlak achter Hollands Spoor, wordt speciaal voor dit filmfestival omgebouwd tot bioscoopzaal, een ideale locatie vooral vanwege de goede geluidsinstallatie. Bo Maerten: “Goed geluid is een belangrijk onderdeel van filmbeleving. Doordat de locatie van deze pop-up een clubzaal is, is het aanwezige geluidssysteem echt waanzinnig. Je voelt de muziek gewoon. En omdat deze pop-up tijdens ADE plaatsvindt is er op vrijdagavond een ADE-special, inclusief DJ en passende film”.

Restaurant

Dat behalve film, bezoekers ook terecht kunnen voor goede horeca, is een essentieel onderdeel van het concept. Bo: “Voor ons is het belangrijk dat een filmbezoek voelt als een totaalbeleving. Niet even alleen snel naar de film en weer weg, maar dat er ook de gelegenheid is om ervoor of erna een drankje of hapje te doen, mensen te ontmoeten en na te praten.” Chef Sijbren Bartlema (restaurant BAK & restaurant Bambino) kookt tijdens het filmfestival onder de noemer ‘Cafe Knift’ moderne Europese gerechten met een focus op groenten, gemaakt om te delen.

Info

Elke dag zijn er meerdere films te zien in de middag en avond. Het hele programma vind je op de website van Flora Filmtheater. Een kaartje kost 11 euro en Bar.Laak is te vinden aan de Theodor Stangstraat 46.

Lees ook…

  • Haagse Nick Toet presenteert een kinder-bakprogramma: ‘Lekker bakken en snoep in onze bekkies douwen’

    Bakken en kinderen, een combinatie waar je vast vrolijk van wordt. De Haagse bakker Nick Toet in ieder geval wel….


  • Disneymusical Frozen komt naar Scheveningen

Comments are closed.