Bowie is met veel verdriet afgestaan door zijn vorige eigenaren die niet meer voor hem konden zorgen. In het asiel van het Haags dierencentrum moest hij wel even wennen. Soms is Bowie nog wat angstig, maar hij is ook erg lief en klaar voor zijn forever huisje.

De verzorgers op de hondenafdeling van het Haags dierencentrum hebben Bowie leren kennen als een lieve en soms wat angstige hond. Zeker in het begin moest Bowie erg wennen aan zijn nieuwe situatie en aan de nieuwe mensen. Ook was Bowie iets wat aan de zware kant, maar met veel rennen, lopen en iets minder brokken zit hij weer perfect in zijn vel!

Bowie

Inmiddels is Bowie gewend in het asiel en loopt hij dagelijks met de vrijwilligers door het park of is hij te vinden op een van hun speelvelden. Buiten loopt hij geregeld met een andere asielhond. Dit gezelschap vindt hij wel gezellig, maar zijn wilde speeljaren zijn wel een beetje voorbij. Hij begroet de andere hond even (of niet) en trekt vervolgens zijn eigen plan. Het is niet dat Bowie geen pit meer heeft, dat zeker niet. Lange wandelingen geniet hij ten volste van en bij gebrek aan een bal of ander leuk speelgoed hapt en trekt hij speels en enthousiast in/aan de lijn.

Bowie, foto Haags dierencentrum

Van zijn vorige eigenaren weten de verzorgers dat Bowie thuis waaks was en dat hij soms uit kon vallen naar een postbezorger of bestelbus. Zij hebben dit gedrag in het asiel niet van hem gezien.

Adopteren

Voor Bowie zijn zij op zoek naar een liefdevol nieuw thuis, waar rust en stabiliteit voor hem is. Geen jonge kinderen (onder de 13) en geen andere huisdieren. Mensen die ervaring hebben met het positief begeleiden van een hond. Omdat Bowie wat onwennig kan zijn in het begin, zul je meerdere keren voor hem moeten langskomen voordat hij fulltime mag gaan genieten van zijn nieuwe huis

Denk je na het lezen van dit verhaal ‘Bowie, dat is nou het maatje wat ik zoek’, stuur dan een e-mail met daarin je gezinssituatie, hoe lang de hond ongeveer alleen thuis moet blijven etc. Hoe meer informatie, hoe fijner, naar [email protected], vergeet uw telefoonnummer niet!

Lees ook…

Comments are closed.