Shoppen in Den Haag is altijd een feest. Van ketens tot unieke boetiekjes: er is voor ieder wat wils. Wil je eens iets anders? Nederland biedt een breed scala aan mogelijkheden om je winkelhart op te halen. Dit zijn de 10 grootste overdekte winkelcentra in Nederland, inclusief de afstand vanaf Den Haag.

10. Winkelcentrum Kronenburg, Arnhem

Met ongeveer 50.000 vierkante meter aan winkeloppervlakte behoort dit winkelcentrum tot een van de grootste van Nederland. Er zijn hier zo’n 110 winkels die je kunt bezoeken. Voordeel voor buitenstaanders: winkelcentrum Kronenburg ligt langs de snelweg en je kunt gratis parkeren. 


Afstand vanaf Den Haag: 132 kilometer

9. Winkelcentrum Het Stadshart, Zoetermeer

Winkels, restaurants, culturele voorzieningen: in totaal vind je in dit winkelcentrum 148 verschillende ondernemingen. Wil je eens een kijkje nemen? Het Stadshart ligt naast de A12 en in de omgeving zijn er veel parkeergarages. 

Afstand vanaf Den Haag: 15.9 kilometer

8. Winkelcentrum City Plaza, Nieuwegein

Ook leuk om eens uit te proberen: winkelcentrum City Plaza in Nieuwegein. Deze moderne ontmoetingsplek heeft meer dan honderdvijftig winkels en restaurants: genoeg te bezoeken! Even pauze van al dat shoppen? Loop dan naar de gezellige binnenplaats. 

Afstand vanaf Den Haag: 64.4 kilometer

7. Winkelcentrum Batavia Stad, Lelystad

Iedereen heeft weleens van Batavia Stad gehoord, maar ben je er al een keertje geweest? Voor koopjesjagers is het de moeite waard: dit outlet shoppingcentrum staat bekend om zijn designerwinkels en kortingen. Dit winkelcentrum is deels overdekt. 

Afstand vanaf Den Haag: 115 kilometer

6. Winkelcentrum Middenwaard, Heerhugowaard

Middenwaard is een winkelcentrum met een breed aanbod: je kunt hier niet alleen shoppen, maar ook boodschappen doen, een hapje eten en naar de bioscoop. In totaal zijn er zo’n honderdvijftig ondernemingen in dit winkelcentrum. 

Afstand vanaf Den Haag: 90.6 kilometer

5. Winkelcentrum Hoog Catharijne The Mall, Utrecht

Het is groot en modern: winkelcentrum Hoog Catharijne. Met zo’n 125 winkels, eettentjes en restaurants kijk je hier je ogen uit! Al is het maar naar alle bezoekers die hier dagelijks doorheen lopen. Doordat het centraal station van Utrecht ernaast ligt, is het hier elke dag een komen en gaan van mensen. 

Afstand vanaf Den Haag: 62.9 kilometer

4. Winkelcentrum Zuidplein, Rotterdam

Nog een leuk winkelcentrum om te bezoeken: Zuidplein. Dit grote winkelcentrum ligt in het zuiden van Rotterdam. Hier shop je voor kleding, persoonlijke verzorging, sport, elektra en vrijetijdsartikelen. De beentjes even laten rusten? Er zijn genoeg plekken voor een hapje en een drankje. Het aantal winkels in dit winkelcentrum: 165.

Afstand vanaf Den Haag: 29 kilometer

3. Winkelcentrum Designer Outlet, Roermond

Dit winkelcentrum staat bekend om zijn luxe designerwinkels met kortingen, in totaal zijn hier tweehonderd internationale designermerken te vinden. Deze plek is ook erg geliefd door Duitsers en Belgen, dit komt deels door de ligging van dit winkelcentrum. Jaarlijks telt Designer Outlet zo’n acht miljoen bezoekers. Praktisch puntje: het is niet overdekt.

Afstand vanaf Den Haag: 193 kilometer

2. Winkelcentrum Alexandrium Shopping Center, Rotterdam

Met ruim tweehonderd overdekte winkels is Alexandrium Shopping Center het een na grootste winkelcentrum van Nederland. Wil je in alle rust inkopen doen? Op de website check je een heuse druktemeter. Zo kun je op het juiste moment vertrekken. 

Afstand vanaf Den Haag: 30.7 kilometer

1. Westfield Mall of The Netherlands, Leidschendam

Zeg je een groot overdekt winkelcentrum, dan zeg je Westfield Mall of The Netherlands. Dit gigantische, nieuwe complex in ons eigen stadje is 116.000 vierkante meter groot, telt 235 winkels (waarvan één bioscoop) en 58 restaurants. Genoeg te zien dus!

Afstand vanaf het centrum van Den Haag: 8.5 kilometer

Shoppen in Den Haag

Heb je geen zin om in de auto te stappen? Dan kun je uiteraard ook gewoon in Den Haag blijven! Het centrum zit namelijk bomvol winkels waar je kunt shoppen voor een nieuwe outfit.

Foto; ANP

Comments are closed.