Den Haag is veel meer dan alleen straten en gebouwen. Met maar liefst 17 vierkante kilometer aan daken biedt de stad ongekende mogelijkheden voor energieopwekking, extra ruimtecreatie, vergroening en verkoeling van gebouwen. Het nieuwe festival Uit je Dak is de ultieme gelegenheid om dit te ontdekken en voor VvE’s is de VvE infobijeenkomst écht een hoogtepunt!

Steeds meer Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) richten zich op verduurzaming, met speciale aandacht voor de daken. Maar hoe pak je dat aan? Hoe maak je afspraken met je buren over het gezamenlijke dak? Dat ontdek je tijdens de VvE infobijeenkomst op zaterdag 14 oktober 2023.

Lees verder onder de foto >

Tijdens Uit je Dak festival in Den Haag ontdek je de mogelijkheden van daken in Den Haag
Ontdek wat er allemaal kan op je dak tijdens Uit je Dak | Foto: Sander Foederer

Dé bijeenkomst voor (leden van) VvE’s

Het programma van 09.30 tot 12.00 uur vindt plaats in het Dakpaviljoen bij het winkelcentrum aan de Leyweg. Het belooft alle geïnteresseerden inzichtelijke en praktische informatie met deze programma-onderdelen:

  • financieringsmogelijkheden met Fiona Hamberg van het Nationaal Warmtefonds
  • een modelreglement voor kleine VvE’s besproken door Claudia Siewers, expert appartementsrecht
  • antwoorden op veelgestelde vragen door notaris Germaine von Bannisseht

Diverse culturele evenementen op bekende Haagse daken

Heb je ooit al gedroomd van een magische avond met sterrenkijken op het dak van de Bijenkorf? Of misschien een ‘silent music landscape’ hoog boven PAARD? Nou, jouw dromen kunnen werkelijkheid worden tijdens het allereerste Uit je Dak-festival in Den Haag, dat plaatsvindt van 3 tot en met 22 oktober 2023.

Naast veel inhoudelijke bijeenkomsten en informatiemarkten over zonnepanelen en groene daken belooft Uit je Dak een buitengewone mix van culturele events voor alle leeftijden. Van vioolconcerten bovenop het World Forum The Hague tot voorleesmiddagen op het dak van Dakota, dit festival biedt voor ieder wat wils.

Maar wacht, er is meer! Ook professionals in de vastgoedsector en andere zakelijke partijen worden niet vergeten. Denk aan sessies over duurzaamheid op bedrijventerreinen en alternatieve financieringsconstructies. Uit je Dak creëert een ‘dak-netwerk’ dat hopelijk leidt tot innovatieve, duurzame oplossingen voor Den Haag.

Lees verder onder de foto >

Haal meer uit je dak van Gemeente Den Haag
Er zijn ook optredens op Haagse daken | Foto: Sander Foederer

Grijp jouw kans

Meld je snel aan voor de VvE Infobijeenkomst of de andere evenementen, want de plekken zijn beperkt! Dit is jouw kans om het dak op te gaan en de toekomst van duurzaamheid te omarmen! Online zie je het volledige programma en meld je je aan. Mis dit unieke festival niet en ontdek de stad vanuit een heel nieuw perspectief!

Author

Comments are closed.