Het is dierendag! Dat betekent dat alle huisdieren in Den Haag wat extra aandacht verdienen. Wij vroegen onze lezers om foto’s van hun harige vriendje. Van een stekelige baardagaam tot de bekendste mopshond van Den Haag: deze snoetjes zetten we vandaag in het zonnetje.

Het liefst zouden we al jullie huisdieren vermelden, maar we kregen héél veel foto’s. Dit is een willekeurige selectie.

Mopshond Lola

Mopshond Lola heeft ruim 15.000 volgers op Instagram en ze is dan ook de bekendste mopshond van Den Haag! Ze houdt van wandelen in het Zeeheldenkwartier en op het strand. Verder is ze een kleine, vrolijke haarbal die mensen elke dag een lach op het gezicht bezorgt. Baasjes Paul en Wendy vinden hun Lola de liefste.

Foto: Paul Belt

Shih Tzu Nero

Een eigen wil, enorm speels en gek op al het eten wat niet voor hem bedoeld is: we hebben het over Shih Tzu Nero. De vierjarige viervoeter vindt het geweldig om met ballonnen te spelen, achter eenden aan te rennen en iedereen vriendelijk te begroeten tijdens een wandeling. Dit maakt Nero het perfecte huisdier volgens baasje Esra.

Foto: Esra Allami 

Baardagaam Bumpie

Baardagaam Bumpie is het huisdier van Lana’s (de dame op de foto) dochter. De hagedis verdient het volgens haar om in het zonnetje te worden gezet. Dit vanwege de vreugde, verantwoording en geluk die het diertje haar dochter brengt.

Foto: Lana Susan

Beagle Berry

Haagse beagle Berry is vernoemd naar de rechterhand van de drugsbarones Carmen uit de hitserie Penoza. Een stoere man met een klein hartje en zo gedraagt Berry zich ook. Baasje Nicole bewonderd haar hond, aangezien hij na alle drukte van haar twee kinderen nog steeds zo lief is gebleven.

Foto: Nicole Kirschbaum 

Poes Nala en kater Simba

Katten Nala en Simba zijn twee echte tegenpolen. Nala is kieskeurig met eten en jaagt graag op spinnen en vliegen. Simba eet daarentegen alles en luiert graag. Een perfect stel dus!

Foto: Linda Keus

Jack Russels Lisa en Tito

Lisa en Toto zijn beide extreem onderzoekend en als je eenmaal tot hun inner circle behoort, dan laten ze je niet meer gaan. Soms letterlijk niet. Als ze echt geen afscheid van je willen nemen dan is je broekspijp de klos, maar dat maakt ze juist zo leuk.

Foto: Jeroen Vliex

Ondeugende Tommie

Cherique zocht samen met haar partner naar een hondje. Ze wisten nog niet wat voor viervoeter het precies moest worden, tot ze Tommie tegenkwamen op Facebook. Na een korte ‘date’ was het stel direct verkocht. Tommie is ondeugend, maar vooral heel lief.

Foto: Cherique Verkerk

Kater Joepie

Kat Joepie was het kerstcadeau van baasje Michelle. Volgens haar kon het niet leuker, want laat deze kat nou net perfect bij haar passen. Joepie is lekker gek en maakt zijn baasje erg blij.

Foto: Michelle Zorg

Schattige Murph

Vogels spotten, luieren en op muizen jagen: dat zijn de hobby’s van kat Murph. Hij wordt ook wel Murphy, Smurf of buschauffeur genoemd. Hij geniet volgens zijn baasjes het meest van de kerstboom, de glimmende kerstballen en slapen op warme plekjes tijdens koude dagen. De favoriete feestdag van Murph is dan ook kerst.

Foto: Monny Sabry

We zochten nog veel meer voor je uit…

Comments are closed.