In hartje Den Haag, op Plaats 22, opent in november het nieuwe bezoekerscentrum gewijd aan het Binnenhof. Dit Informatiecentrum Binnenhof Renovatie biedt bezoekers de kans om alles te ontdekken over de de Binnenhofrenovatie, de archeologische vondsten op het terrein én de indrukwekkende 800-jarige geschiedenis van dit historische complex. En vind je het leuk om meer te weten over de renovatie en ook bezoekers van het informatiecentrum hierover te vertellen? Wie weet ga jij over een paar weken aan de slag als nieuwe medewerker. Zien we je daar?

Een eeuwenoude historie van het Binnenhof

Ben je ooit weleens op een plek geweest waar je door het hart van de democratie loopt? Dit is natuurlijk iets waar het Binnenhof om bekend staat. Deze plek is al 800 jaar lang het centrum van de Nederlandse politiek en is een van de meest iconische bezienswaardigheden van Den Haag. De oorsprong van dit historische complex gaat terug tot de bouw van een kasteel door de graven van Holland. Zelfs vandaag de dag heeft de minister-president zijn kantoor in het beroemde Torentje.

Lees verder onder de foto >

Netherlands, Den Haag, (The Hague) Hofvijver en Binnenhof

Het informatiecentrum

De renovatie startte in september 2021 en het Binnenhof is vanwege de werkzaamheden afgesloten voor publiek. Daarom komt er nu een informatiecentrum. Maar wat kan je daar zien en doen? Bezoekers kunnen bijvoorbeeld de nieuwe ontwerpen zien en kennis maken van verschillende specialisten en hoe hun kennis wordt gebruikt voor de renovatie. Denk bijvoorbeeld aaneen historische kleurexperts. Er zijn verschillende voorwerpen te zien die gebruikt worden in bijvoorbeeld de Eerste of Tweede Kamer. Kinderen kunnen (virtuele) spelletjes doen en de benedenverdiepingvan het centrum biedt een kijkje op de 800-jarige geschiedenis van het Binnenhof, de bewoners en archeologische vondsten die opgesteld staan in de historische omgeving van de ruimte zelf.

Lees verder onder de foto >

Vacature beschikbaar

Ben jij enthousiast over Den Haag en het Binnenhof in het bijzonder? Lijkt het je wat om toeristen en andere bezoekers van alles te vertellen over de renovatie, het Binnenhof, maar ook Den Haag? Dan is er een vacature beschikbaar die perfect bij jou past. Met jouw communicatieve vaardigheden maak je iedere bezoeker van Den Haag in het informatiecentrum enthousiast over het Binnenhof en deze veelzijdige, geweldige stad Den Haag.

Kom langs vanaf november

Het Informatiecentrum Binnenhof Renovatie, gelegen op Plaats 22, opent zijn deuren vanaf november van woensdag tot en met zondag gratis voor het publiek. Naast de veelzijdige informatie over het Binnenhof, de bewoners en de renovatie, is het ook het vertrekpunt naar andere leuke dingen die te doen zijn in Den Haag.

Het Informatiecentrum blijft open tot het einde van de renovatie, naar verwachting in 2028. 

Comments are closed.