Wethouder Marijn van Ballegooijen (midden) overhandigt eerste cadeaukaarten.Foto: Gemeente Amstelveen

Medewerkers die actief zijn in de huishoudelijke hulp en chauffeurs die actief zijn in het Wmo- en leerlingenvervoer, zijn vorige week door de gemeente Amstelveen in het zonnetje gezet. Zij kregen vrijdag uit handen van wethouder Marijn van Ballegooijen een cadeaukaart uitgereikt, als beloning voor hun harde werk.

In totaal ontvangen zo’n 840 medewerkers een cadeaukaart van de gemeente. Ook medewerkers die zich bezig houden met de planning van het Wmo- en leerlingenvervoer ontvangen een cadeaukaart. “Deze medewerkers maken echt het verschil in onze samenleving”, zegt wethouder Van Ballegooijen.

Hoge werkdruk Volgens de PvdA-bewindsman is het tegenwoordig niet makkelijk om in deze sectoren te werken. “De hulpen in het huishouden werken soms onder hoge werkdruk. Dat geldt ook voor de chauffeurs in het Wmo- en leerlingenvervoer. Daar is vaak kritiek op, maar de chauffeurs zélf zijn niet degenen die de problemen veroorzaken”, zo benadrukt Van Ballegooijen. “Zij doen dit werk met hart en ziel en verdienen hiervoor waardering. Een attentie is dan ook meer dan verdiend.”

Lof Het is de tweede keer in korte tijd dat de wethouder aandacht besteedt aan het leerlingenvervoer. In mei stak de beleidsmaker de chauffeurs ook al een hart onder de riem. “Het is indrukwekkend om te zien hoe gemotiveerd en zorgzaam er wordt gewerkt. Zij verdienen alle lof”, zei Van Ballegooijen daar destijds over.

Lees ook:

Gemeente Amstelveen: ‘Leerlingenvervoer blijft topprioriteit’ Gemeente Etten-Leur vergoedt extra gemaakte kosten door gebrekkig leerlingenvervoer

Author

Comments are closed.