Vrijdagavond 29 september worden er rode spotlights gezet op een iconisch gebouw in Den Haag: de binnenkant van het Kurhaus kleurt rood. Het is deze dag namelijk Dress Red Day, ook wel Wereld Hartdag.

Tijdens Wereld Hartdag wordt er in Nederland aandacht gevraagd voor hart- en vaatziekten bij vrouwen. Vanaf 19.30 uur schijnen de lampen op dertien gebouwen door het hele land.

Hart- en vaatziekten

Het hart van mannen en vrouwen ziet er hetzelfde uit, maar wist je dat hart- en vaatziekten zich bij vrouwen anders ontwikkelen? Omdat vrouwelijke hormonen hen tot de overgang beschermd treden deze ziekten vaak pas op een later moment op. Daarnaast hebben vrouwen meestal andere signalen dan mannen, waardoor zijzelf – of de huisarts – later aan de bel trekken. Genoeg reden om hier aandacht aan te besteden.

Deze gebouwen doen allemaal mee

Naast het Kurhaus zijn er nog meer gebouwen in Nederland die rood kleuren: 52Nijmegen, De Weiert (Emmen), de Zalmhaventoren (Rotterdam), Het Kasteel (Rotterdam), het Paleiskwartier (Den Bosch), Paleis Soestdijk, Holland Casino (Utrecht en Venlo), gemeentehuis van Geertruidenberg en de Zwerm, Tegenboschbrug en het Strijp T-gebouw (Eindhoven).

Het doel van de Hartstichting is om de actie vanaf nu jaarlijks te herhalen, met de hoop steeds meer Nederlandse gebouwen rood te laten kleuren.

Trek een rode outfit aan

Zoals de naam verklapt gaat Dress Red Day verder dan de gekleurde gebouwen. Nederlandsers worden ook opgeroepen om morgen in het rood gekleed te gaan. Dus trek je rode trui aan naar kantoor, of je rode badjas tijdens het uitlaten van de hond, en steun de actie. Wil je nog meer doen? Een donatie voor de Hartstichting is altijd welkom.

We zochten nog veel meer voor je uit…

Comments are closed.