Met niemand anders heb je zo’n bijzondere relatie als met je broer of je zus. Dat wordt vandaag gevierd tijdens Nationale Broer- en Zusdag! We vroegen onze lezers om foto’s in te sturen van Haagse broers en zussen. Bekijk hieronder de foto’s.

Broer Henkie en zusje Fleur

Moeder Chantall schreef het volgende aan indebuurt:

“Dit zijn mijn kinderen Henkie (14 jaar) en Fleur (10 jaar). Ondanks dat Fleur haar grote broer zwaar gehandicapt is (hij heeft het Angelman syndroom) is hun band oersterk. Eigenlijk is zij toch ook een kleine mantelzorger. Wanneer Henkie zijn zus ziet is hij supervrolijk. Ze speelt, zingt en leest boekjes voor hem. Met recht dus een superzus voor een superbroer.”

Foto: Chantal Vreeswijk

Broer Montell en zus Charell

Montell en zijn zus schelen tien jaar en Montell kan het dan ook goed herinneren dat zijn grote zus voor hem zorgde:

“Ik ben heel blij met mijn ‘grote’ zus en ik ben ontzettend trots op haar hoe ze alles doet en wat ze bereikt heeft met sporten. Ze zorgde altijd voor mij toen ik jonger was en daar heb ik mooie herinneringen aan.”

Foto: Montell Straal

Zus Karin en broer Robert

Zus Karin vertelt dit over de band met haar broer Robert:

“Toen we jong waren, hebben we heel wat gevochten, behalve als er op tv iets kwam wat we allebei leuk vonden. Dan zaten we met een bak chips naast elkaar. Op de onderstaande foto waren we vier (Karin) en twee jaar (Robert). We werden ouder en veranderden. We zijn nu allebei goed terecht gekomen en weten elkaar te vinden als het om laminaat leggen gaat. Kortom, vamme broeâhtjûh mot je afblèvûh!”

Foto: Karin de Kaste

Broer en zus van der Steen

Zus Quinty wil haar broer graag in het zonnetje zetten en schrijft er het volgende over:

“De onderstaande foto betekent heel erg veel voor me, daarom wil ik me broer ook in het zonnetje zetten. Hij is er altijd voor mij. We hebben samen altijd dolle pret en we houden veel van elkaar. Ook leert hij me superveel, waar ik later veel aan heb. Als ik hulp nodig heb is hij altijd degene die wel het juiste advies klaar heeft liggen, daarom verdiend hij op 30 september een plekje in jullie lijstje.”

Foto: Quinty van der Steen

De Hoevenaars

Ook Lesley heeft een hechte zussenband en zet haar beste vriendinnen graag in het zonnetje op Nationale Broer- en zusdag:

“Mijn zussen zijn mijn beste vriendinnen, extra moeders en waardevolste bezit. We doen wekelijks leuke dingen samen en wat ik vooral zo fijn vind aan onze band is de vrijheid. Als we elkaar een week niet zien, is het ook geen probleem. Hoe dan ook blijft onze band ijzersterk!

Ook wil ik nog even mijn schoonzus in het zonnetje zetten. Charell is sinds 2019 mijn bonuszus en die mag ook zeker niet vergeten worden. Sporten is een passie die wij beide delen en waar zij mij vooral in heeft geënthousiasmeerd en gemotiveerd. Ik ben blij met zulke lieve zussen om mij heen en koester elke mooie herinnering die ik met ze mag maken”

Foto: Lesley Hoevenaar

We zochten nog veel meer voor je uit…

Comments are closed.