Nog één dag werken en dan is het eindelijk weekend! Heb je niks op de planning staan? Neem dan een kijkje in dit lijstje vol Haagse weekendtips. Van visfestival VISSCH tot Oktoberfest: deze activiteiten beleef je in Den Haag.

VISSCH

Op vrijdag 29, zaterdag 30 september en zondag 1 oktober vindt VISSCH plaats langs de Hofvijver. Het jaarlijkse Noordzeevisfestival van Den Haag, maar vooral SCHeveningen (ja, die SCH van VISCH is van Scheveningen), is voor het eerst in het centrum te vinden. Op het festival vind je bekende, maar ook minder bekende vis zoals schol, pieterman en steenbolk.

Klik hier voor meer informatie over het festival.

Oktoberfest

Biertafels, schnitzel, worst, Duitse muziek en lederhosen: Oktoberfest is op vrijdag 29 en zaterdag 30 september op de Grote Markt. Voor 10 euro kun jij beide dagen genieten van dit grote feest. Wil je liever geen geld uitgeven aan de entree? Trek dan dirndl of lederhosen (typisch Duitse feestkleding) aan en je mag beide dagen gratis feesten.

Lees hier meer informatie over Oktoberfest in Den Haag.

Laakfestival

Op zaterdag 30 september is er van alles te beleven in de wijk Laak. Workshops, muziek, spel, sport en kunst: het wordt een gezellige dag. In het Laaktheater leer je tijdens de workshop Pimp it! spullen op een kunstzinnige manier op te pimpen en dj Fuego is aanwezig om je te leren rappen en dansen.

Voor tijden en tickets klik hier.

Cocktail Week

Cocktailliefhebbers opgelet! Van vrijdag 29 september tot zondag 8 oktober is het The Hague Cocktail Week. Het is een jaarlijkse viering van de bar en cocktail scene in de stad. Je kan tijdens deze week korting op cocktails, thema-evenementen en voordeeldiners verwachten. In Den Haag doen 11 bars mee met het evenement, waaronder Blue Blood in Hilton en The Gyros Club.

Voor alle activiteiten klik hier.

Week van Nationaal Park Hollandse Duinen

Van zaterdag 23 september tot zondag 1 oktober is het de week van Nationaal Park Hollandse Duinen. Tijdens deze week leer je meer over het unieke en diverse natuurgebied. Ga op excursie met een boswachter, doe een hofjeswandelingen met Gilde Den Haag, maak een avontuurlijk uitstapje naar de Zandmotor, reis door de tijd in het Haagse Bos of doe een rondleiding in de bunkers Badhuisweg en Kijkduin.

Voor meer tickets en meer informatie klik hier.

Beach Run Scheveningen

1, 5, 10 of 15 kilometer: dat zijn de afstanden die zondag 1 oktober afgelegd gaan worden tijdens Aramco Beach Run. Deelnemers rennen of wandelen over het strand en door de duinen van Scheveningen. Er is een familieloop, een gewone loop en een wandeltocht. Inschrijven kan nog tot een uur voor de wedstrijd, dus ben jij een gemotiveerde sporter die deze zondag nog niks te doen heeft? Schrijf je dan snel in!

Voor tijden en inschrijven klik hier.

Haags Stadmakersfestival

Vrijdag 29 september is het Haags Stadmakersfestival bij winkelcentrum Leyweg. Tijdens dit gratis evenement kun je je laten inspireren door sessies van stadmakers en meedoen aan workshops om te laten horen wat jij wilt en nodig hebt om de stad leefbaarder te maken. Er zijn kraampjes van instanties, waarbij je advies kunt inwinnen voor de uitvoering van jouw project. Naast al deze ‘serieuze’ zaken is het vooral een gezellige festival met muziek, hapjes, drankjes en wordt het afgesloten met een groot feest in het Zuiderparktheater.

We zochten nog veel meer voor je uit…

Comments are closed.