Ben jij een inwoner die van het donker houdt? Dan is de Nacht van de Nacht echt iets voor jou! Door heel Nederland zijn op zaterdag 28 oktober 2023 activiteiten in het donker, zo ook in Den Haag.

De Nederlandse provinciale milieufederaties organiseert voor de negentiende keer de Nacht van de Nacht. Het doel van deze nacht is bewustwording van de lichtvervuiling in Nederland en deze tegengaan. In Den Haag kun je ook deelnemen aan een activiteit.

Nacht van de Nacht in Den Haag

Tijdens de Nacht van de Nacht kun je voor vijf euro bij de sterrenwacht in Rijswijk komen kijken naar de sterren. Tussen 20.00 en 22.00 uur zal een deel van de stadsverlichting uitgeschakeld worden om de hemellichamen goed te kunnen zien. Met dit initiatief van de Natuur en Milieufederaties wordt er onder de aandacht gebracht dat lichtvervuiling een probleem is in ons land.

Zelf het licht uitdoen

Wil je zelf meedoen tijdens de Nacht van de Nacht? Dat kan door zelf je (buiten)verlichting uit te doen. Als je meedoet kun je dat melden op de website van Nacht van de Nacht.

Meer nieuws over Den Haag:

Author

Comments are closed.