Persbericht

Gepubliceerd: 28 september 2023Laatste wijziging: 28 september 2023

Informateur Arie Slob heeft woensdag 27 september bekend gemaakt dat de onderhandelingen voor een nieuw college zijn afgerond. De onderhandelende partijen D66, GroenLinks, Partij voor de Dieren, PvdA, CDA en DENK hebben een akkoord gesloten. Maandag 2 oktober zullen de partijen hun coalitieakkoord presenteren.

Zaterdag 23 september hebben de onderhandelaars van D66, GroenLinks, Partij voor de Dieren, PvdA, CDA en DENK een onderhandelaarsakkoord bereikt. Daarmee zijn ze teruggegaan naar hun fracties. Dinsdag 26 september hebben de onderhandelaars elkaar weer ontmoet en is er een definitief akkoord bereikt dat steun heeft van de genoemde fracties. Dat betekent dat de onderhandelingen voor een nieuw college met D66, GroenLinks, Partij voor de Dieren, PvdA, CDA en DENK in ruim 3 weken tijd tot een positieve afronding zijn gekomen.

Presentatie coalitieakkoordMaandag 2 oktober geven de onderhandelaars een toelichting bij de afspraken die zij hebben gemaakt. Ook worden dan de kandidaat-wethouders van Partij voor de Dieren en DENK bekendgemaakt. Daarna wordt het afgesloten coalitieakkoord bekendgemaakt.

Brief van informateur Arie SlobDe brief van de informateur over de afronding van de onderhandelingen is hier te vinden.

Author

Comments are closed.