Wat je zoekt in een woonplek is voor iedereen verschillend. Bewoners van het Zeeheldenkwartier zijn vol lof over de wijk waarin ze wonen, maar waarom eigenlijk? Wij vroegen het ze.

De restaurants en winkels

De welbekende Piet Heinstraat is onmisbaar volgens de bewoners van het Zeeheldenkwartier. De gezellige restaurants en de leuke winkels maken de wijk fijn om te wonen. Facebookvolger Nathalie laat het volgende weten: “De relaxte sfeer en de enorme keuze aan fijne, gezellige en goed eettentjes voor ontbijt, lunch en diner maken het Zeeheldenkwartier zo fijn om te wonen.”

Het Zeeheldenfestival

Nog iets waar het Zeeheldenkwartier om bekend staat is het jaarlijkse buurtfeest genaamd het Zeeheldenfestival. Vijf dagen lang muziek, straattheater, toneel, hapjes en drankjes. Het festival is inmiddels veel meer dan een buurtfeestje, al veertig jaar wordt het gratis evenement gehouden en weet iedereen het te vinden. Facebookvolger Es zegt het volgende over de wijk: “De leukste en gezelligste wijk van Den Haag. Waar men je nog gezellig groet, het heeft leuke restaurant en winkeltjes en niet te vergeten de gezellige festiviteiten.”

Centraal gelegen

Op loopafstand van het Zeeheldenkwartier ligt het prachtige centrum van onze stad en niet te vergeten het station. Dit maakt de wijk centraal en goed bereikbaar. Lezer Boris woont sinds 2005 in de wijk en zegt er dit over: “Het Zeeheldenkwartier is erg gezellig en bestaat uit ruim denkende mensen. Je hebt leuke zaakjes, het is er gemoedelijk en je loopt zo naar de stad toe.”

De band tussen de bewoners

Nog iets opvallends aan deze wijk is de connectie tussen de wijkbewoners. Mensen groeten elkaar op straat en de meeste bewoners kennen elkaar. Zo laat Facebookvolger Shaymaa in een reactie het volgende weten: “Het Zeeheldenkwartier is zo fijn vanwege de gezelligheid, alles is dichtbij elkaar en iedereen helpt elkaar.”

Nog een reden?

Heb jij nog een andere reden waarom je het wonen in de wijk Zeeheldenkwartier zo fijn vindt? Stuur dan een mail naar [email protected] en wij voegen het toe aan het artikel.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van indebuurt Den Haag en blijf op de hoogte van alles over en rondom Den Haag.

Achterom

Anderen lezen nu

Aha! Daarom heet deze Haagse straat Achterom

Read more

Comments are closed.