Persbericht

Gepubliceerd: 26 september 2023Laatste wijziging: 26 september 2023

Dit jaar sluit Den Haag zich wederom aan bij de landelijke Week van Toegankelijkheid, die plaatsvindt van 2 t/m 7 oktober. In samenwerking met verschillende partners worden door de gemeente meerdere activiteiten georganiseerd in de stad. Organisaties zoals bijvoorbeeld Madurodam, Pathé Spui, het Kunstmuseum, Escape Room Scheveningen en Willemsvaart doen mee. Door deel te nemen aan de Week van Toegankelijkheid wil de gemeente het bewustzijn rondom toegankelijkheid vergroten.

Coördinerend wethouder toegankelijkheid Arjen Kapteijns: ”We streven ernaar dat alle inwoners dezelfde kansen krijgen om mee te doen in onze stad. Ook de 100.000 stadsgenoten met een beperking. ​Deze week draagt bij aan het bewustzijn van onze inwoners en ondernemers over toegankelijkheid. Ik vind het daarom ook vanzelfsprekend dat wij als gemeente meedoen, en ik roep alle Hagenaars op om dit ook te doen. Samen werken we aan die toegankelijke stad voor iedereen.” Activiteiten In de stad worden meerdere activiteiten georganiseerd. Deze zijn voor kinderen en volwassenen van alle leeftijden, voor mensen met en zonder beperking. Zo is er op 4 oktober bijvoorbeeld een speciale Kindermiddag met voetbal- en handballessen gegeven door ADO Den Haag en Hellas, en een skate workshop op het Spuiplein. Ook organiseren stadsboerderijen en speeltuinen inclusieve activiteiten voor kinderen.

Programma Bekijk het volledige programma op: denhaag.nl/weekvandetoegankelijkheid  

Author

Comments are closed.