Persbericht

Gepubliceerd: 26 september 2023Laatste wijziging: 26 september 2023

Net als afgelopen winter wordt ook dit jaar de oude locatie van de Waalse school aan de Rooseboomstraat 10 geschikt gemaakt voor de winterkoudeopvang (WKR) 2023-2024. Tijdens slechte weersomstandigheden kunnen maximaal 100 personen, in de periode van 1 november 2023 tot en met 30 april 2024, hier warm en droog overnachten. Iedereen boven de 18 jaar, zonder dak boven diens hoofd kan gebruik maken van de WKR.

De inrichting van het pand bleek vorig jaar niet optimaal. Op basis van deze ervaringen wordt het pand op een aantal punten aangepast. Er wordt een CV-ketel geplaatst, het sanitair wordt in het pand gerealiseerd, de indeling wordt op een aantal punten verbeterd en er wordt voor de deelnemers een buitenruimte ingericht. Om overlast te beperken en tegemoet te komen aan wensen van de omwonenden van de opvanglocatie wordt een aantal aanpassingen gedaan. Zo komt er extra aandacht voor het schoonhouden van de buitenruimte en wordt van en naar de locatie in de ochtend en avond vervoer ingezet. Daarnaast worden er uit oogpunt van veiligheid rondom het gebouw camera’s opgehangen en wordt de beveiliging wat langer ingezet.

Wanneer gaat de winterkoudeopvang open? De winterkoudeopvang is een wettelijke tijdelijke voorziening die alleen onder bepaalde voorwaarden open is. Bij verwachting van een gevoelstemperatuur onder 0 graden opent deze nachtopvangvoorziening in alle G4 gemeenten gelijktijdig. Bij stijging van de temperatuur sluit de WKR weer. Met de G4 is afgesproken om het aantal ‘tussendagen’ te verlengen naar twee, zodat de voorziening open kan blijven bij een korte temperatuursverbetering tussen opeenvolgende vorstverwachtingen. Daarnaast is de WKR open in de periode tussen kerst en nieuwjaar.

Author

Comments are closed.