Wist je dat we in Den Haag maar liefst 17 vierkante kilometer aan daken hebben? Dat is 17 keer het Zuiderpark! Genoeg ruimte om bijzondere dingen te doen, zoals vergroenen, plekjes voor vogels maken, energie opwekken én nog veel meer. Je ontdekt het tijdens Uit je Dak met toffe evenementen en one of a kind experiences.

Gemeente Den Haag en diverse partners organiseren deze eerste editie van Uit je Dak van 3 tot en met 22 oktober 2023. Dit unieke evenement is bedoeld om de ongekende mogelijkheden van de Haagse daken te onthullen, want die zijn er!

Er kan zóveel

Dat je zonnepanelen op je dak kan plaatsen, komt vast niet als een verrassing. Maar er kan nog zoveel meer! Tijdens de eerste editie van Uit je Dak zie je Den Haag vanuit een nieuw perspectief. Letterlijk, omdat sommige activiteiten bijvoorbeeld op de daken van de Bijenkorf en PAARD zijn. In figuurlijke zin omdat het je laat kennismaken met handige initiatieven.

“Samen laten we de waarde van daken zien, bijvoorbeeld om energie op te wekken, extra ruimte te creëren of een pand te vergroenen en verkoelen”, zegt wethouder Arjen Kapteijns. Je komt alles te weten over slim dakgebruik en wordt getrakteerd op verschillende optredens en activiteiten.

Een breed programma

Er is een breed programma op verschillende plekken in de stad. De activiteiten variëren van stadswandelingen, spookmuziek en silent disco’s voor inwoners en spreekuren voor VvE’s tot borrels en seminars voor ondernemers en vastgoedpartijen. Genoeg te doen dus!

Uit je Dak is van 3 tot en met 22 oktober 2023. Ben je benieuwd wat er allemaal te doen is? Check het programma van Uit je Dak of doe dakinspiratie op. Let op: voor sommige activiteiten is een beperkt aantal plekken beschikbaar dus wees er snel bij.

Author

Comments are closed.