De Haagse Jasmijn woont inmiddels al 15 jaar in haar benedenwoning in de Heesterbuurt. De afgelopen jaren heeft ze veel verbouwd om er haar eigen paleis van te maken. Ze heeft ons uitgenodigd om binnen te kijken, kijk je mee?

Over Jasmijn

“Ik ben Jasmijn, 46 jaar en ik ben geboren en getogen in Den Haag. Ik woon inmiddels ruim 15 jaar in dit huis, samen met mijn twee katten en hond. Ik hou van buiten zijn, van bloemen, planten en van dieren.”

Lees verder onder de foto >

Binnenkijken bij Jasmijn
Foto Francine van der Wansem

Over het huis

“Ik ben heel vaak verhuisd in mijn leven, op een gegeven moment wilde ik graag een eigen koophuis en onafhankelijk zijn dus ben ik op zoek gegaan. Dit was het zevende huis dat ik heb bekeken. Ik was op zoek naar een huis met een tuin en een bad. Dit huis had in eerste instantie geen bad maar wel een enorme tuin, bijna te mooi om waar te zijn! Hierdoor werd ik meteen verliefd op het huis. Het is gebouwd in 1926, bijna 100 jaar dus.”

Binnenkijken bij Jasmijn
Foto Francine van der Wansem

Verbouwingen

“In de afgelopen jaren heb ik heel veel geklust en laten verbouwen. Zo was de indeling bijvoorbeeld onhandig, het is een klein huis, waarvan ik de ruimte optimaal wilde benutten. Eerst had ik een apart toilet, een douchekast en een grotere hal. Een stuk van de hal is bij de badkamer getrokken, waardoor ik nu een volwaardige badkamer heb. Daarnaast was de tuin heel anders. Deze heb ik helemaal vernieuwd qua beplanting, schuur en bestrating. Ook heb ik een fijne serre gebouwd, die veel extra ruimte geeft. De badkamer en keuken heb ik wel twee keer verbouwd en ik heb het huis verduurzaamd door middel van dubbel glas, nieuwe kozijnen en betere isolatie.”

Lees verder onder de foto’s >

Binnenkijken bij Jasmijn
Foto Francine van der Wansem
Binnenkijken bij Jasmijn
Foto Francine van der Wansem

Favoriete plek in huis

“Mijn favoriete plekken in huis zijn absoluut ‘de oranjerie’ en de tuin. De tuin is gelegen op het zuiden en daardoor altijd heerlijk zonnig, waardoor het groen ook goed groeit. Ik heb verschillende fijne plekjes in de tuin en er is veel privacy. Ook de serre is voor mij een klein paradijs in het drukke Haagse. Dit is echt een verlenging van het huis en een heerlijke plek om te zijn. Daarnaast ben ik vaak in mijn kantoor als ik aan het werk ben. Hierdoor kan ik werk en privé goed gescheiden houden.” 

Binnenkijken bij Jasmijn
Foto Francine van der Wansem
Binnenkijken bij Jasmijn
Foto Francine van der Wansem

Gezellig en warm

“Ik ben heel erg gek op Frankrijk en heb veel gereisd, dit probeer ik terug te laten komen in mijn interieur.” Ik houd van de natuur en verwerk dit in divers groen, wat ik ook vaak hoor is dat mensen het een gezellig huis vinden waar ze thuiskomen. Die warmte en gezelligheid als vroeger thuis wil ik ook graag uitstralen.”

Binnenkijken bij Jasmijn
Foto Francine van der Wansem

Meubels

“Ik heb oude meubels van mijn (groot)ouders en wat dingen tweedehands gekocht. De laatste jaren heb ik voornamelijk online meubels gekocht, de collectie van Woood spreekt mij aan en ook kocht ik graag bij (de oude) made.com. Natuurlijk komen er ook dingen bij de Ikea vandaan. Een mengelmoes van alles dus.” 

Binnenkijken bij Jasmijn
Foto Francine van der Wansem

Heesterbuurt

“De woning is gelegen in de Heesterbuurt. Dit ligt in de wijk waar ik ben geboren en opgegroeid, dus ik ken het hier heel goed. Ik heb hier in de buurt op school gezeten en mijn directe buurman ken ik nog van vroeger, hij kwam ook op de verjaardagen van een goede vriend van onze ouders. Sinds vier jaar heb ik een hond en ik merk dat ik daardoor veel meer sociaal contact heb. Als ik de hond ga uitlaten kom ik steeds meer bekenden tegen. Daarnaast is het een hele groene buurt met de kinderboerderij nabij. Ook ben je binnen een kwartiertje op het strand of in de stad, ideaal dus!”

Binnenkijken bij Jasmijn
Foto Francine van der Wansem

Lees ook:

Comments are closed.