Paulien de Vries (38) kwam ooit voor de liefde naar Den Haag. Inmiddels is ze dol op onze stad en runt ze al 7,5 jaar met veel succes haar tweedehands kledingwinkel Evy’s.

Wanneer je over de Frederikstraat wandelt, heb je het bord van kledingzaak Evy’s vast wel eens gezien. Het bord wijst je de weg naar de vintagewinkel aan de Prinses Mariestraat. “De winkel was soms moeilijk te zien, maar sinds de verhuizing is het drukker dan ooit.”

High End Second Hand

Trots zit Paulien met hond Marin voor haar nieuwe winkel Evy’s aan de Prinses Mariestraat 3. “Twee weken terug zijn we van nummer 7 verhuisd naar dit pand en zijn nu veel beter te zien”, vertelt ze blij.

In de winkel van Paulien kun je terecht voor vintagekleding. “Ik focus me op het hoge segment. Dus mooie merken en goede materialen”, laat Paulien weten. “Mensen brengen hier kleding in en vervolgens maak ik een keuze wat ik wil verkopen in de winkel.”

Tweedehands shoppen

“Ik shopte zelf graag tweedehands en zo leerde ik de winkel kennen toen ik net in Den Haag kwam wonen. Op een gegeven moment werd de winkel ter overname aangeboden. Terwijl ik werkte als onderwijzeres, zag ik dit als een kans op een bijzonder moment in mijn leven. Ik vertelde het dezelfde dag nog aan een vriendin en mijn man. Die waren net als ik erg enthousiast en een paar dagen later was de knoop doorgehakt.”

Moeder Evelyn

De toenmalige eigenaresse was ook enthousiast over Paulien en besloot na een ‘sollicitatiegesprek’ dat zij de juiste persoon was om de tweedehands kledingzaak over te nemen. “De winkel had toen een andere naam, pas toen de mensen mij leerden kennen en de winkel echt van mezelf voelde, veranderde ik de naam naar Evy’s. Die naam is afgeleid van de naam van mijn overleden moeder Evelyn. Dankzij haar volgde ik mijn pad en heb ik nu deze winkel.”

Zwitserse herder Marin

Samen met haar Zwitserse herder Marin is Paulien het vaste gezicht van de vintagewinkel. “Ik sta vier dagen per week in de winkel. In mijn eentje is het flink doorwerken, maar ik zie het als een hobby. Ik shop zelf ook in mijn eigen winkel. Het schatzoeken en vinden van originele stukken vind ik het einde. En het is nog duurzaam ook!”

We zochten nog veel meer voor je uit…

Author

Comments are closed.