Nog één dag werken en dan is het eindelijk weekend! Heb je niks op de planning staan? Neem dan een kijkje in dit lijstje vol Haagse weekendtips.

Vliegerfestival Scheveningen

Zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur is het Vliegerfestival op Scheveningen. Aan de linkerkant van de Pier zijn beide dagen vliegers uit tientallen landen in verschillende kleuren, grootte en vormen te bewonderen. Er worden workshops voor kinderen georganiseerd en er is een plek waar je zelf je vliegerkunsten kunt testen. Op zaterdagavond na 20.00 uur wordt de dag afgesloten door alle vliegers met lichtjes de lucht in te laten.

Dit evenement is helemaal gratis. Klik voor meer informatie hier.

Red Bull Stalen Ros

Zaterdag 23 september is de allereerste editie van Red Bull Stalen Ros in Den Haag. Het is een fietsrace op het water waar veertig duo’s op zelfontworpen fietsen een uitdagend parcours afleggen. Bekende content creators als Jesse Hoefnagels, Robbie van de Graaf, Isadee Jansen en Amijé Roos doen ook mee aan de race.

Het evenement wordt gehouden op de Prinsessengracht en de races duren van 13.00 tot 16.30 uur.

Oktoberfest bij Haags Hoog

Spelletjes, Duitse muziek, snacks en heel veel bier: dat kun je vrijdag 22 september verwachten tijdens Oktoberfest bij Haags Hoog. De avond duurt van 17.00 tot 23.00 uur en een ticket kost 7,50 euro. Deze kosten zijn natuurlijk inclusief een goed gevuld glas bier om mee te beginnen.

Je koopt tickets hier.

Blacklight X

Van donderdag 21 september tot en met zondag 24 september brengt de Italiaanse kunstenaar JesterN voor het eerst in Scheveningen Escheriaanse werelden tot leven. Dit doet hij met een live primeur van de lasershow BLACKLIGHT X. De lichtshow wordt geprojecteerd op een enorm canvas van bijna 300 vierkante meter, gemaakt van zeecontainers die op het strand staan. Het live-kunstwerk is te vinden in de buurt van strandtent Solbeach.

Circus

Circus Renz Berlin staat sinds 14 september in het Zuiderpark en dit weekend is je laatste kans om een bezoek te brengen aan dit spektakel. Wat je kunt verwachten? Clowns, jongleurs, acrobatiek, paarden, kamelen en nog veel meer. De show duurt ongeveer twee uur en een ticket kost 14,50 euro.

Burendag

Goed nieuws voor alle inwoners die hun buren (nog) beter willen leren kennen: op zaterdag 23 september 2023 is het weer Burendag! Uiteraard kun je op veel plekken in Den Haag koffiedrinken met een zelfgemaakte lekkernij, maar er is meer te beleven. Denk daarbij aan het opfleuren van de straat, een kinderdisco en een straatfeest. Benieuwd naar alle andere activiteiten? Check dan het artikel hieronder.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van indebuurt Den Haag en blijf op de hoogte van alles over en rondom Den Haag.

Anderen lezen nu

Fotoserie: Zo zag Prinsjesdag 2023 eruit

Read more

Comments are closed.