Noot Personenvervoer is in Noordwijk verantwoordelijk voor de uitvoering van het leerlingenvervoer.Foto: ANP/Hollandse Hoogte/Tobias Kleuver

Het leerlingenvervoer in de gemeente Noordwijk verloopt niet zo slecht als aanvankelijk werd gedacht. Dat blijkt uit cijfers die het college van burgemeester en wethouders (B&W) recentelijk heeft gepubliceerd. De beleidsmakers spreken zelfs over een ‘gunstig beeld’.

“De cijfers in onze gemeente spreken voor zich”, zegt het college. “Op een totaal van 134 leerlingen en 968 vervoersbewegingen in de eerste week na de zomervakantie, zijn er zeven klachten en twee meldingen geregistreerd. Overall dus een gunstig beeld, maar – gelet op de kwetsbaarheid van de leerlingen – is elke klacht er één teveel.”

Inregelproblemen GroenLinks en CDA trokken eind augustus bij het college aan de bel over de stroeve start van het leerlingenvervoer. “Het recht op onderwijs wordt door deze situatie geschonden”, zo foeterde beide partijen. Volgens de fracties lagen inregelproblemen hieraan ten grondslag.

“Wij delen de zorgen die er zijn rond de inregelproblemen”, zegt het college daarover. De beleidsmakers weigeren echter de schuld enkel bij Noot Personenvervoer neer te leggen. Volgens hen liggen verschillende gebeurtenissen ten grondslag aan de huidige problematiek. “Zo hebben we jaarlijks te maken met onjuiste aanlevering van gegevens door gemeenten, last-minute roosterwijzigingen door scholen en te late of onvolledige aanvragen door ouders.”

Economisch belang Naast de inregelproblemen, maakten GroenLinks en CDA ook een punt over het wegvallen van vaste chauffeurs. Noot heeft vaste chauffeurs van bepaalde routes gehaald, om de gegunde opdracht zo efficiënt mogelijk uit te voeren. Beide fracties vermoedden echter dat hier een economisch belang achter schuilging.

Volgens het college is dat niet aan de orde. “Er is een verantwoord evenwicht tussen de belangen van kinderen en de noodzaak om de beperkte financiële middelen efficiënt in te zetten. Verder merken wij op dat beperkte middelen uiteindelijk ook beperkingen opleggen aan de mogelijkheden, om voor ieder kind het optimale vervoer te organiseren”, zo besluit het college.

Lees ook:

GroenLinks en CDA Noordwijk woest over haperend leerlingenvervoer Lobke Vlaming uit kritiek op Bredase wethouder over leerlingenvervoer U las zojuist één van de gratis premium artikelen Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Author

Comments are closed.