De oude eigenaren van Grapes & Olives, Joris en Trisha, zijn maar liefst twee nieuwe horecagelegenheden gestart: Mozza e Mezze en de Guilty Pleasure Hut. Hier moesten wij natuurlijk langs om het uit te proberen!

We begonnen de avond met een borrel bij Mozza e Mezze om vervolgens te dineren bij de Guilty Pleasure Hut.

Mozza e Mezze

Mozza e Mezze is een nieuwe borrelplek, waarbij het draait om focaccia, vermouth en groenten. Prachtig gelegen aan het gezellige Prins Hendrikplein, kun je hier tot laat genieten van de zon. Het terras zat dan ook bijna helemaal vol en wij kregen een hoog tafeltje aan het open raam. 

Lees verder onder de foto >

Nieuw in Den Haag
Foto Francine van der Wansem

Vermouth

De ruime bar vol exclusieve vermouth flessen doet al vermoeden dat je hier op de juiste plek bent voor een aperitief en dat is absoluut waar. Onze aanrader: ga voor een vermouth drankje! Bedrijfsleider Timothy weet er alles over te vertellen en verrast je graag met een gepersonaliseerde cocktail, afgestemd op jouw wensen.

Wij gingen voor de Cocchi Rosa Tonica, genoemd op de kaart (€8,50), en een gepersonaliseerde cocktail. De drankjes zien er niet alleen feestelijk uit, maar smaken ook zo! De Cocchi Rosa Tonica is met zijn Cocchi Rosa vermouth, tonic en grapefruit een heerlijk fruitig en licht drankje. 

Lees verder onder de foto’s >

Nieuw in Den Haag
Foto Francine van der Wansem
Nieuw in Den Haag
Foto Francine van der Wansem

Borrelplankjes

Ook de hapjes die we voorbij zien komen zien er allemaal goed uit. Mozza staat voor de Italiaanse gerechtjes, Mezze voor de Libanese. Een mooie mix dus. Onze aanrader: neem een van de borrelplankjes. Ideaal om gezellig te delen. Wij gingen voor het kaasplankje (€15,50) met Taleggio, pecorino stagionato en gorgonzola dolce kaas. Hierbij kreeg je ook nog huisgemaakte focaccia brood. Wat ons betreft was het een goede combinatie van zachte en blauwe kazen met de luchtige en verse focaccia. Verder hebben zij een vitrine vol met dagelijks wisselende italiaanse gerechten en delicatessen

Lees verder onder de foto >

Nieuw in Den Haag
Foto Francine van der Wansem

Guilty Pleasure Hut

Twee minuten verder vind je pop-up restaurant Guilty Pleasure Hut, die in ieder geval tot januari open is. Waar je bij Mozze e Mezze voornamelijk Italiaanse en Libanese gerechten en drankjes vindt, kun je bij de Guilty Pleasure Hut terecht voor een Spaans georiënteerde keuken met een combinatie van Pintxos, streetfood en landelijke gerechten.

Ook hier kan je genieten van een cocktail met vermouth, waarbij de Spaanse vermouth lichter is dan de Italiaanse, zo werd ons verteld door eigenaar Trisha. Wij begonnen het diner aan de bar, waarbij je ook mee kan kijken met een deel van de keuken. De ruimte heeft absoluut karakter, dat door de avond heen alleen maar sfeervoller wordt. 

Lees verder onder de foto’s >

Nieuw in Den Haag
Foto Francine van der Wansem
Nieuw in Den Haag
Foto Francine van der Wansem

Menu

De kaart biedt een diversiteit aan van patatas bravas (€7,80) tot mosselen (€14,50), aangevuld met specials en pincho’s. Die wisselen bijna dagelijks, omdat de koks houden van verse ingrediënten en de vrijheid krijgen om zelf de kaart in te vullen. Wij begonnen met een heerlijk pompoen gerecht. Als tweede gerecht kregen we een zoete aardappel, manchego en salie kroket (€7,50). De aankleding en smaak maken dit absoluut geen ‘gewone’ kroket. Door de combinatie van kaas, krokante buitenkant en de salieboter erop gefrituurd was dit onze favoriet. 

Lees verder onder de foto’s >

Nieuw in Den Haag
Foto Francine van der Wansem
Nieuw in Den Haag
Foto Francine van der Wansem

Verse ingrediënten

Daarna werden we verrast met een schaal vol mosselen, bedekt met gedroogde tonijn (€14,50). Een smaakvol gerecht waarbij we de huisgemaakte focaccia erbij kregen, die vers en luchtig was. Het laatste gerecht was opnieuw een special: een samosa met peterselie en wortelvulling. De krokante buitenlaag met daarbij de zachte binnenkant van wortel waren erg lekker. Wat je absoluut merkt bij alle gerechten is dat de koks een passie hebben voor smaak en verse ingrediënten, wat elk hapje een verrassing maakt. 

nieuw in den haag
Foto Francine van der Wansem

Locatie en openingstijden

Beide locaties zijn gelegen in het Zeeheldenkwartier. Zo vind je Mozza e Mezze aan het Prins Hendrikplein 22 en is het geopend van dinsdag tot en met zondag van 10: 00 – 22: 00 uur. 

The Guilty Pleasure Hut, geopend van donderdag tot en met zaterdag van 17: 00 – 23: 00 uur, is gelegen aan de Zoutmanstraat 58.

Lees meer:

Comments are closed.