Interieurlovers opgelet! Designmeubelproducent Dutch Originals heeft een bijzonder assortiment van meubelen die helemaal in de laatste interieurtrends passen. Met hun twee labels steken ze klassieke Nederlandse ontwerpen van onder andere Willem Hendrik Gispen en Wim Rietveld in een nieuw, hip jasje. En ze hebben nu een kortingsactie! Vind snel een verkooppunt bij jou in de buurt.

Dutch Originals is een designmeubelproducent en súper Hollands. Ze werken enkel met Nederlandse ontwerpers en ontwerpen. Dat gaat om bekende ontwerpers uit het verleden, bijvoorbeeld uit de periode van de jaren twintig tot de jaren zeventig. Maar ook ontwerpen van hedendaagse ontwerpers behoren tot het assortiment. Alle meubelen van Dutch Originals worden in Nederland geproduceerd. Het merk bestaat uit twee labels: Gispen Classics en Gispen Today.

Gispen Classics

Onder dit label vallen de ontwerpen van de toonaangevende ontwerper Willem Hendrik Gispen in de periode 1920 tot 1970. De voornaamste ontwerpers onder Gispen Classics zijn naast Gispen ook Wim Rietveld en André Cordemeyer.

Zo heeft Wim Rietveld voor W.H. Gispen een tafel ontworpen in 1952. Richard Hutten, art director van Dutch Originals, heeft twee varianten hierop ontworpen. Dit zijn de Gispen Classics 533 en 534. De 533 staat op drie poten, de 534 heeft vier poten. Het kenmerkende metalen onderstel wordt in zowel chroom, Gispen-grijs en mat zwart uitgevoerd. De 533 heeft eigenlijk de vorm van een plectrum: een driehoek met afgeronde hoeken. De 534 heeft een tonvormig blad.

Lees verder onder de fotogalerij >

Nazomer actie

Is jouw interieur wel toe aan een upgrade? Dan is dit je kans. Je krijgt nu exclusieve korting op twee iconische stoelen van Gispen Classics. Het gaat om model 101 en 201. Deze verende tafelstoel is een tijdloos ontwerp van W.H. Gispen uit 1931. Het heeft een stalen buisframe waardoor het de lijn van de zitting volgt. Opvallend is dat de stoelen geen achterpoten hebben.

Gispen Today

Het label Gispen Today van Dutch Originals heeft juist nieuwe designs die zijn geïnspireerd op het werk van W.H. Gispen. Hedendaagse ontwerpers zoals Job van den Berg en ook Richard Hutten hebben hier ontwerpen voor gemaakt.

Vind een verkooppunt bij jou in de buurt

Benieuwd wat voor stijlvolle designmeubelen Dutch Originals nog meer in het assortiment heeft? Op de website vind je de hele collectie. Hier kun je ook vinden waar in de buurt van Den Haag je een verkooppunt kunt vinden.

Author

Comments are closed.