Nog niks op de planning dit weekend? De agenda van Den Haag zit bomvol met leuke evenementen. Van een mosselfeest in het Zeeheldenkwartier tot het Prinsjesfestival: dit is de Haagse weekendagenda. Kijk je mee?

Mosselfeest

Mosselliefhebbers opgelet! Op zondag 17 september wordt de Piet Heinstraat omgetoverd tot een groot mosselfestijn. Heerlijke mosselen, lekkere biertjes, muziek van funky dj’s en een markt: beter wordt je zondag niet. Het evenement duurt van 11.00 tot 18.00 uur en de entree is helemaal gratis.

Raildagen

Op zaterdag 16 september kun tijdens de Raildagen van 10: 00 uur tot 15: 00 uur gratis zien hoe HTM werkt aan de trams, rail, bovenleidingen en wissels. Er zijn meerdere locaties en op elke plek is er iets anders te beleven. Op locatie De Werf (De Werf 30, Den Haag) is te zien wat er nodig is om de trams goed te onderhouden en in ’s Gravenmade (Laan van ’s Gravenmade) in Rijswijk zie je wat er nodig is om de trams goed op de rails te laten rijden. Interessant!

Francine Oomen bij Paagman

Als je kind de boeken van Francine Oomen graag leest is het misschien een leuk idee om langs Paagman (Frederik Hendriklaan 217, Den Haag) te gaan op vrijdag 15 september. Om 16.00 uur is de schrijfster aanwezig in de winkel voor een meet and greet. Je kan Francine onder andere kennen van de tienerboekenreeks ‘Hoe overleef ik?’

Salt Market

Zaterdag 16 september staat de Salt Market vanaf 11.00 uur op de boulevard van Scheveningen. Lekker snuffelen tussen de rommeltjes, delicatessen halen of ter plekke wat eten bij een foodtruck: het kan allemaal bij deze markt. Naast het diverse aanbod aan kramen mag het uitzicht ook niet vergeten worden. Het heet niet voor niks Salt Market. Met de zee als uitzicht proef je zowat het zout van het water in je mond.

Prinsjesfestival

Als voorpret voor Prinsjesdag organiseert Den Haag vanaf vrijdag 15 september allerlei activiteiten. De leukste dag van het Prinsjesfestival lijkt ons zaterdag 16 september. Dan kun je ’s ochtends terecht op het Prinsjesontbijt, zijn er optredens, een markt langs de Hofvijver en zijn er workshops hoedjes maken.

Klik hier voor meer informatie en tickets.

Lunchevenement Catch by Simonis

Ben jij gek op muziek van Marvin Gaye, Stevie Wonder, Diana Ross en Micheal Jackson? Zorg dan dat je zondag 17 september bij Catch by Simonis gaat lunchen. Het restaurant staat deze middag in het teken van de sfeer van Motown. Goed eten, een gezellige locatie en klassieke hits: dit wil je niet missen!

Scheveningen Surf Festival

Op zaterdag 16 september is het Scheveningen Surf Festival. Workshops, een markt, een skatewedstrijd, een jamsessie en vanaf 20.00 uur een groot feest: dat kan je verwachten van dit evenement.

Let op! De workshops zijn niet gratis en moeten gereserveerd worden. Ook voor het feest dien je een kaartje te kopen. De kosten hiervan zijn 23,50 euro en je koopt ze hier.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van indebuurt Den Haag en blijf op de hoogte van alles over en rondom Den Haag.

Anderen lezen nu

Oude kleding inleveren: bij deze winkels in Den Haag krijg je korting ervoor terug

Read more

Comments are closed.