Nieuwe autoverhuurlocatie biedt mogelijkheden voor verhuur elektrische auto’s

Samenvatting

Op Schiphol is gestart met de bouw van een nieuwe autoverhuurlocatie. Het Car Rental Service Center wordt de grootste faciliteit van autoverhuurders in Nederland en biedt plaats aan ca. 2500 auto’s. De vijf grootste autoverhuurders op Schiphol komen er samen onder één dak, met daarop 17.000 m2 aan zonnepanelen. Met de nieuwe locatie stimuleert Schiphol de autoverhuurders om de transitie te maken naar elektrische voertuigen.

Car Rental Service Center Schiphol 2

Car Rental Service Center Schiphol

Met de nieuwe locatie zorgen we niet alleen voor betere faciliteiten voor de autoverhuurders, maar bovenal stimuleren we het gebruik van elektrische auto’s. Als het aan ons ligt, wordt het de normaalste zaak van de wereld om met een elektrische auto van en naar Schiphol te rijden. Samen met de autoverhuurders slaan we die weg in.

Arthur Reijnhart, Directeur Commercial

Het ontwerp is van De Zwarte Hond Architecten en de bouwwerkzaamheden worden uitgevoerd door Friso Bouw B.V. De verwachting is dat de bouw eind 2024 is afgerond. Op dat moment verplaatsen Hertz, Sixt, Europcar, Enterprise en Avis/Budget van Schiphol Centrum en Schiphol Zuid naar Schiphol Noord. Voor klanten die een auto huren, verandert er niets. Zij halen hun huurauto nog steeds op vlakbij de terminal.

Author

Comments are closed.