Ga jij er graag opuit met de fiets? Dan hebben we een leuk nieuwtje: in en rond Den Haag zijn vier nieuwe fietsroutes uitgebracht. De routes liggen op het fietsknooppuntennetwerk en zijn ingedeeld in verschillende thema’s, zoals architectuur en streekproducten. Je komt op verrassende plekken in de provincie terecht! Benieuwd? We zetten ze hieronder voor je op een rij.

Voor de fietsroutes werkten de 21 gemeenten van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag samen met de Krimpenerwaard en Hoeksche Waard. In totaal brachten de gemeenten dertien verschillende routes uit, waarvan er vier in de buurt van Den Haag liggen. De kaarten met daarop de verschillende etappes en locaties zijn gepubliceerd op Indekrimpenerwaard.nl. Je kunt alle etappes in één dag afgaan, maar je kunt de routes natuurlijk ook in delen doen.

Architectuur- en innovatieroute

Etappes: Zoetermeer – Wassenaar – Den Haag – Rijswijk – Delft

De Architectuur- en innovatieroute brengt je naar verschillende karakteristieke dorpen en architectuursteden in de Zuidelijke Randstad. Niet de bekendste, maar juist de minder bekende gebouwen en hun verhalen kom je tegen onderweg. Zo fiets je langs Museum Voorlinden in Den Haag, het TU Delft Campus en de bijzondere wijk Palenstein in Zoetermeer. Meer informatie en een kaart vind je hier.

Waterroute

Etappes: Den Haag – Leidschendam – Scheveningen – Hoek van Holland – Delft – Zoetermeer

Plassen, polders, havens, rivierwater, de zee: de Waterroute begeleidt je naar alle vormen van water. Je fietst langs natuurgebieden als Recreatiegebied Vlietland en strijkt even neer op strandjes zoals bij de Zoetermeerse Plas. Af en toe pak je een pontje om naar de overkant te komen. En met een koud biertje in je hand eindig je op een leuk terras aan de haven, bijvoorbeeld in Vlaardingen. Oh, en voor de vogelaars onder ons: vergeet niet je verrekijker mee te nemen! Je vindt hier de kaart met informatie over deze route.

De Zandmotor is een van de stops op deze fietsroute.

Landgoederenroute

Etappes: Den Haag – Kijkduin – Schipluiden – Oud-Overschie – Delft – Rijswijk – Voorburg – Wassenaar

De Landgoederenroute brengt je naar de mooiste landgoederen in het gebied rond Hofstad Den Haag en Maasstad Rotterdam. Je fietst langs villa’s, buitenplaatsen en monumentaal groen. Denk bijvoorbeeld aan Landgoed Ockenburg in Den Haag, Buitenplaats de Tempel in Rotterdam en Kasteel de Wittenburg in Wassenaar. Je weet niet wat je ziet! Meer informatie? Bekijk dan deze kaart.

Foto: Vila Ockenburgh

Streekproductenroute

Etappes: Delfgauw, Berkel en Rodenrijs, Zoeterwoude, Wassenaar, Den Haag, Naaldwijk, Maasland

In en rondom Den Haag wordt heel wat verbouwd. Hoe leuk is het om op de fiets te stappen en het boerderijleven om ons heen te ontdekken! Op de Streekproductenroute liggen boerderijen, winkels, boomgaarden, moestuinen en zelfs een brouwerij. Je kunt zelf een kijkje nemen in de keuken, stal of tuin en natuurlijk de lokale producten gelijk even proeven. Meer weten? Bekijk dan deze kaart.

Prael Brouwerij
Brouwerij Prael is een van de stops op de Streekrproductenroute. | Foto: Prael Brouwerij

Comments are closed.