Den Haag heeft er een nieuwe horecazaak bij! Frenchies opende op afgelopen week haar deuren voor lunch en diner. Hier kunnen alle gasten eco-friendly burgers proeven met een Franse twist.

Frenchies Den Haag is het tweede restaurant van de Fransmannen Edouard en Alexandre. Hun eerste zaak, Villa Coucou, is sinds 2019 gevestigd op de Laan van Meerdervoort en is een modern Frans fine-dining restaurant. Ze waren het er snel over eens dat Den Haag behoefte heeft aan een nieuw hamburgerrestaurant.

Hamburger creaties

Bij Frenchies draait alles om de kunst van eenvoud. Hun menu is weliswaar beknopt, maar elke keuze is doordacht en doordrenkt met smaak. Met vier verschillende hamburgers, drankjes en bijgerechten bieden ze een selectie die elke burgerliefhebber zal bekoren. Wat Frenchies onderscheidt, is de fine-dining achtergrond van de oprichters, wat betekent dat gasten kunnen rekenen op hamburgers van hoog niveau. Maar hier stopt het niet; alles op hun menu is 100% homemade en krijgt een vleugje Franse finesse, waardoor elke hap een ‘culinaire ervaring op zich’ wordt.

Mijn tafelgenoot en ik beginnen onze lunch met een ice-tea en lemonade (4 euro). Mijn gezelschap bestelt de Zalmburger, courgette tempura en een saus. Dit menu kost 19 euro. Zelf kies ik voor de chicken burger + coleslaw. Dit menu kost 16,50 euro. De wedges krijgen wij er ook bij. Deze zijn 5 euro.

De tekst gaat verder onder de foto’s>>>

Wat vonden wij ervan?

De zalmburger is een verrukkelijke traktatie voor liefhebbers van zeevruchten. De smaak van de zalm is heerlijk delicaat en smaakt goed in combinatie met de roomkaas. De kip is sappig en mals, perfect gegrild en op smaak gebracht. De gekarameliseerde ui geeft er een zoete twist aan. Tenslotte zijn de krokante wedges en de knapperige courgette tempura een echte aanrader, om je vingers bij af te likken. Ze gaan perfect samen met de burgers en de pesto mayonaise die wij als saus kiezen.

De tekst gaat verder onder de foto’s>>>

Edouard en Alexandre leggen hun gasten in de watten met een glimlach en hun voorbeeldige gastvrijheid, wat onze ervaring bij Frenchies nog specialer maakte. Hun vriendelijkheid en aandacht voor detail hebben echt het verschil gemaakt, waardoor we ons meteen thuis voelden in deze nieuwe hotspot in Den Haag.

Vier dagen in de week

Je vindt Frenchies aan de Hooikade 1, op de hoek van de Hooistraat en recht tegenover Café Bleu. Het restaurant is van donderdag tot en met zondag geopend van 12.00 tot 14.00 uur en van 18.00 tot 22.00 uur. Op Vrijdag en Zaterdag tot 23.00 uur.

We zochten nog veel meer voor je uit…

Author

Comments are closed.