Het Prinsjesfestival is inmiddels een niet te missen evenement geworden op de jaarlijkse kalender van Den Haag. Op 13 september wordt het lustrumjaar van Prinsjesfestival feestelijk geopend langs de Hofvijver en gaat de elfde editie van het Prinsjesfestival van start. Deze onderdelen van het programma mag je écht niet missen!

Het festivalthema van dit jaar is: “Met elkaar over twintig jaar – Welke keuzes vraagt dat nu?” Er is van alles te doen voor jong en oud. Tijdens het festival wordt er ook met elkaar stilgestaan bij de grote politieke vraagstukken van vandaag, zoals klimaat, migratie, geopolitiek. Iedereen is welkom bij deze meer inhoudelijke evenementen van Prinsjesfestival: het maakt niet uit hoe veel of hoe weinig kennis je hebt over deze onderwerpen.

Van 13 t/m 19 september is het feest in de stad. Het volledige programma bekijk je op de website van Prinsjesfestival. We noemen een paar hoogtepunten.

Zaterdag 16 september

Deze hele dag is hét hoogtepunt van het Prinsjesfestival. Gedurende deze dag is er van alles te zien en te doen op het Schelpenpad langs de Hofvijver. Wat dacht je van een prinsheerlijk ontbijt met bewoners van Haagse stadsdelen, stadsdeeldirecteuren en raadsleden? Of maak zelf futuristische hoeden bij het Prinsjesatelier. Verder kun je genieten van een modeshow, muzikale optredens van Tess Merlot, Babette Zwinkels, Orkest Koninklijke Marechaussee en dansoptredens van Dansschool Wesselink.

Foto: Prinsjesfestival

Avond van het Politieke Boek

Op 12 september bij Dudok Den Haag worden schrijvers geïnterviewd door Guus Valk, chef politiek van NRC. Deze schrijvers zijn genomineerd voor de PrinsjesBoekenprijs. Dat belooft een interessante avond te worden!

Foto: Prinsjesfestival

Prinsjespodcast

Splinter Chabot komt op 13 september langs in Den Haag. Hier gaat hij een boeiend gesprek aan met de genomineerden voor de PrinsjesPodcastprijs. Daar kun jij bij zijn! Van 18.00 uur tot 20.00 uur vindt het gesprek plaats bij Nieuwspoort.

Foto: Prinsjesfestival

PrinsjesRede

Bekende acteurs van het Nationale Theater dragen de genomineerde speeches voor. De schrijver van de winnende speech ontvangt een cheque van € 1.000!

De winnaars van vorig jaar | Foto: Prinsjesfestival

PrinsjesRondvaart

Lekker bootje varen! Geniet dagelijks tussen 11.00 uur en 17.00 uur van een schilderachtige rondvaart op de Hofvijver in Den Haag.

Foto: Prinsjesfestival

Proosten op de PrinsjesBorrel

De week wordt afgesloten met een gezellige borrel, speciaal voor studenten en Young Professionals. Natuurlijk bij Dudok Den Haag. Proost!

Foto: Jelle Mes

Bekijk het volledige programma

En dit was nog lang niet alles! Bekijk het volledige programma op www.prinsjesfestival.nl

Author

Comments are closed.