Royals en Rebels, zo heet de nieuwe modetentoonstelling in het Kunstmuseum Den Haag. Zaterdag 9 september kun je genieten van bijzondere mode, maar indebuurt nam alvast een kijkje toen de laatste puntjes nog op de i werden gezet…

Koninklijke mode

Er wordt nog volop geklust en aangekleed in het Kunstmuseum wanneer we een rondje maken over de nieuwe tentoonstelling. Vanaf zaterdag zijn hier ontwerpen te zien die zijn gedragen door koningin Máxima, prinses Diana en actrice Sarah Jessica Parker van de serie Sex and the City.

Westwood

De modetentoonstelling heet Royals & Rebels en laat kleding zien met een Engelse ’touch’. Ze staan daar immers bekend om het modehuis, maar kunnen ook flinke rebellen zijn, zeker in de modewereld. Daar is ontwerpster Vivienne Westwood een goed voorbeeld van, vandaar dat er een hoop kleding van deze Britse te zien is.

Van prinses Diana is ook kleding te zien. Het gaat om door haar gedragen outfits zoals een rode wollen trui met witte schaapjes én één zwarte, een mantelpakje en een zilveren jurk.

De tentoonstelling is nog tot en met 7 januari 2024 te zien.

Kunstmuseum Den Haag

Stadhouderslaan 41, 2517 HV Den Haag

Nu gesloten

Meer informatie

We zochten nog veel meer voor je uit…

Author

Comments are closed.