Dit weekend tikken de temperaturen in Den Haag nog steeds de dertig graden aan. Ga jij met een kleedje naar het strand of beleef jij een activiteit in de stad? Het Westbroekpark wordt dit weekend omgetoverd tot een foodtruckfestival en er openen veel monumenten de deuren tijdens de Open Monumentendagen. Bekijk hieronder alle weekendtips.

Leren over Schevenings vissen

Vissersverhalen horen van echte Scheveningse vissers? Dat kan iedere zaterdag bij Muzee. Tussen 12.00 en 17.00 uur kun je een rondleiding krijgen van onder andere vissersmannen Henk, Gerard en Chiel. Ze nemen je mee door het museum, leren je Scheveningse woordjes en ze vertellen over hun avonturen op zee. De tour wordt typisch afgesloten met een glaasje Scheveningse jenever aan de bar van museumcafé De Halve Vleet.

Voor tickets klik hier.

Tong Tong Fair

De Tong Tong Fair is er weer! Van 31 augustus tot 10 september is dit Indonesische foodfestival te vinden op het Malieveld in Den Haag. Op de Tong Tong Fair draait het om eten uit Zuidoost-Azië, maar op het festival kom je nog meer tegen. Theatermakers, dansers, muzikanten, fotografen, koks en schrijvers laten al het mooist van de Indonesische cultuur en geschiedenis zien.

Een dagkaart is verkrijgbaar vanaf 15 euro. Koop ze hier.

Foodtruckfestival TREK

Dit weekend wordt het Westbroekpark omgebouwd tot foodtruckfestival TREK. Het gratis toegankelijke foodevent is van alle markten thuis. Van oesters tot worst en van biologische friet tot vegetarisch eten: je kan het hier allemaal proeven. Naast voedsel is er op dit evenement ook een vuurshow, muziek, entertainment en een draaimolen.

Bekijk hier de tijden.

Bewust Den Haag Festival

Heb jij niet zo’n trek met dit warme weer? Dan kan je ook een bezoek brengen aan het Bewust Den Haag Festival. Van 11.00 tot 17.00 uur kan je op dit gratis evenement meerdere activiteiten doen. Je kan bijvoorbeeld een stiltewandeling volgen of doe mee met een trommelmeditatie. Alles is in de buitenlucht en staat in het teken van het bewust worden van jezelf en je omgeving. Klinkt kalmerend, toch?

De entree en de meeste activiteiten zijn gratis. Bekijk hier het programma.

WK rugby

Rugbyliefhebbers opgelet! Van vrijdag 8 september tot zaterdag 28 oktober is het WK rugby. Hoewel voetbal in vrijwel elk café te volgen is, is dat met rugby net even anders. Gelukkig is daar de Ierse pub O’casey’s in Den Haag. Hier is elke wedstrijd op de grote schermen te volgen. Ben je een echte fan? Trek dan je rugbyshirt aan en teken vlaggetjes op je wangen, want deze Ierse pub volgt het WK rugby zoals elk ander café het WK voetbal volgt: een feestje dus!

Bekijk hier de tijden van de wedstrijden.

Open Monumentendag

De Open Monumentendagen zijn dit jaar op zaterdag 9 en zondag 10 september. Er zijn verschillende dingen te doen in Den Haag. Zo kun je binnenkijken in het Binnenhof of neem een kijkje bij het stationsgebouw Vliegveld Ypenburg. Is dit niets voor jou? Dan kan je er bijvoorbeeld ook voor kiezen om een lezing geheim Den Haag te volgen of maak een ritje met een historische tram.

Bekijk de website van Open Monumentendag voor meer activiteiten, te bekijken monumenten en het programma.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van indebuurt Den Haag en blijf op de hoogte van alles over en rondom Den Haag.

Comments are closed.