Als je niet ‘rustâââgh’ rijdt, loop je het risico een vervelende boete op je deurmat te vinden. In Den Haag staan maar liefst zestig slimme snelheidsdisplays verspreid over de stad. Ze staan op plekken waar vaak te hard wordt gereden. Je kent de displays vast wel van de blije of verdrietige smiley’s, maar in Den Haag kunnen ze ook nog eens nauwkeurig bijhouden waar, hoe laat en hoeveel mensen te hard rijden. Indrukwekkend!

Den Haag heeft als doel het aantal verkeersslachtoffers te verminderen. Daarom vraagt de gemeente jou met klem op je snelheid te letten, vooral wanneer je zo’n display tegenkomt. De gemeente heeft in de stad posters verspreid met teksten als ‘Don’t hurry be happy’ en ‘Rustâââgh’ om je te helpen herinneren. ‘Rustâââgh’is een uitspraak van niemand minder dan de bekende profvoetballer Tom Beugelsdijk. Hij steunt de campagne van harte!

Slimme handhaving

De gemeente deelt de verzamelde data over het rijgedrag van de bestuurders met de politie. Met behulp van die data voert de politie heel gericht handhavingsacties uit. Dan is de display plotseling vervangen door een mobiele flitspaal of staat de politie klaar met een lasergun. Wees dus gewaarschuwd!

Vraag om een display in jouw buurt

Vorig jaar vonden er in Den Haag meer dan 5.000 verkeersongevallen plaats. Gemiddeld vallen er zeven doden en 2300 ernstig  en lichtgewonden per jaar. Te hard rijden vergroot niet alleen de kans op ongelukken, maar het verhoogt ook het risico op ernstig letsel of een dodelijke afloop. Daarom doen de gemeente, politie én Tom Beugelsdijk een dringend beroep op iedereen op: rij rustig!

Heb jij veel hardrijders in de straat en wil je een display in jouw buurt? Dan kan als je een aanvraag doet via het formulier Melding Openbare Ruimte. Kies bij ‘uw melding’ voor onveilige verkeersituatie melden en daarna ‘snelheidsdisplay’. Als de locatie geschikt is, plaatst de gemeente komend jaar daar een display.

Comments are closed.