In 2028 moet ‘ie af zijn: de ‘nieuwe’ Tweede Kamer. Al maanden wordt er flink geklust, en nu is er beeld van hoe het straks gaat worden.

De Hofplaats, je weet wel, het gebied in het centrum tegenover Burger King en Albert Heijn, gaat flink veranderen. Het bekende kunstwerk met artikel 1 van de grondwet is nu al niet meer te zien achter de schuttingen, maar dat verdwijnt straks helemaal. Ook twee oude kastanjebomen sneuvelen.

Ondergrondse ingang

Voor je gaat steigeren; er komen ook twee bomen terug op het plein. Niet die twee oudjes, maar nieuwe. Ook is het de bedoeling dat er een nieuw ontworpen kunstwerk, met daarin verwerkt artikel 1 van de grondwet terugkomt.

De tekst gaat verder onder de video>>>

Zoals te zien is in het filmpje komt op de Hofplaats een nieuwe publieksingang. Het is een paviljoen met trappen en liften die de grond in verdwijnen. Dat is zo ontworpen voor de veiligheid van de Tweede Kamer. Eventuele bommen, komen zo het gebouw niet binnen, maar ontploffen dan onder de grond of voor de deur. Of het kleinste park van Nederland ook een plekje krijgt, is niet bekend.

Wanneer is het Binnenhof en de Tweede Kamer weer open?

Zowel de Tweede Kamer als het Binnenhof wordt op dit moment verbouwd. De renovatie van het Binnenhof begon 21 maart 2022 officieel met de sluiting van het Binnenhof. Maar voor die tijd was binnen al begonnen met het een en ander. Vanaf de dag van de sluiting zou de renovatie zo’n vijf jaar duren en eind 2026 klaar zijn. Inmiddels is de heropening met twee jaar uitgesteld. In 2028 verwacht men dat alles klaar is voor gebruik.

We zochten nog veel meer voor je uit…

Author

Comments are closed.